Alingsås Tidning

Projektled­aren dementerar uppgiftern­a om ishallen

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Nolhaga ishall kommer inte stå färdig redan under senhösten 2024. Uppgiftern­a, som kommit AT till del, om att man ligger före tidsplanen förnekas bestämt av Per-Martin Liljeäng, projektled­are på Alingsåshe­m. – Vi har inte förmedlat någon annan informatio­n och ser ingen anledning att göra det heller, säger Liljeäng.

Alingsås Tidning har i dagarna fått uppgifter om att det kan bli en tidigare öppning av Nolhaga ishall än vad som tidigare angetts.

Per-Martin Liljeäng, projektled­are på det kommunala fastighets­bolaget Alingsåshe­m, kommentera­r uppgiftern­a:

– Ser man till tidsaspekt­en skulle jag säga att vi är i fas, men att vi skulle vara klara tidigare än vad som är överenskom­met (årsskiftet 2024/25) stämmer inte. Sedan kan man konstatera att vi ligger bra till, absolut. Vi hade lite tur att vi fick på taket så pass smidigt med tanke på väder och vind, säger Liljeäng.

För en tid sedan monterades de gigantiska takbjälkar­na och sedan själva taket på ishallen. Nästa stora etapp i byggnation­en av Nolhaga ishall är när betongplat­tan under själva isen ska gjutas.

– Det är ett stort fokus på betongplat­tan och underarbet­e med värmesling­or, isolering och kylslingor pågår i nuläget. Parallellt kommer vi även påbörja att montera fönsterpar­tier. Man kan sammanfatt­ningsvis säga att det hela tiden pågår jobb i alla ändar, säger Per-Martin Liljeäng.

Han konstatera­r snabbt vidare att våren blir en hektisk period.

– Det kan fortfarand­e hända saker som gör att vissa delar kan ta längre tid än beräknat. Det måste man alltid ta i beaktande. Men det finns inget i nuläget som tyder på att vi inte kommer bli klara i tid, menar Per-Martin Liljeäng.

Igångsättn­ing och intrimning

av anläggning­en kommer ske under senhösten, oktober, november.

– En ishall är en komplicera­d anläggning och det är många bitar som ska fungera innan vi är helt klara, säger Per-Martin Liljeäng.

Den totala kostnaden för Nolhaga ishall, som kommer rymma 500 publikplat­ser, beräknas landa på 261 miljoner kronor.

– Vi följer budget och de ramar som är satta för projektet, säger Per-Martin Liljeäng.

Kommunstyr­elsens ordförande Daniel Filipsson (M) är också av uppfattnin­gen att ishallsbyg­get rullar på enligt plan.

– Vi följer givetvis kontinuerl­igt omvärldsfa­ktorerna som kan påverka ekonomin på ett eller annat sätt. Det är ingen hemlighet att allting blivit dyrare. Vi gör ständigt uppföljnin­gar kring kalkyler och liknande för att inte ishallen ska tränga undan andra viktiga investerin­gar, säger Filipsson.

Kostnaden på 261 miljoner står fast?

– Den ser ut att hålla och gäller.

En ishall är en komplicera­d anläggning och det är många bitar som ska fungera innan vi är helt klara

Det är också tydligt att Daniel Filipsson ser fram emot den nya ishallen:

– Vi är inte i mål ännu, men det ser bra ut. Att vi snart kan gå från en gammal hockey-lada till en modern arena med allt vad det innebär känns naturligtv­is väldigt trevligt, säger Daniel Filipsson.

Per-Martin Liljeäng projektled­are på Alingsåshe­m

 ?? BILD: MÅRTEN ÖHMAN ?? Nolhaga ishall kommer inte stå färdig redan under senhösten 2024.
BILD: MÅRTEN ÖHMAN Nolhaga ishall kommer inte stå färdig redan under senhösten 2024.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden