Alingsås Tidning

Alingsåsar­en Ola Wiklander minns Kurt ”Kurre” Hamrin

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Kurt Hamrins bortgång sörjs av en hel fotbollsvä­rld. En av dem som minns legendaren är nära vännen och Italien-kännaren Ola Wiklander. – Det är många känslor som sköljer över mig, säger en påtagligt rörd Ola Wiklander.

Wiklander träffade Hamrin och hustrun Marianne första gången 1998.

– Han och hustrun Marianne var mina extraföräl­drar och deras betydelse går det knappt att sätta ord på. När man ser alla bilder som dyker upp på ”Kurre” efter hans bortgång blir man extra ledsen. Vi har förlorat en otroligt skicklig fotbollssp­elare, men kanske en ännu större människa, säger Ola.

Du har en gång sagt att den bästa restaurang­en i Italien fanns hemma hos ”Kurre” och hustrun Marianne i Florens.

– Så var det! Det var inte bara maten ”Vi har förlorat en otroligt skicklig fotbollssp­elare, men kanske en ännu större människa”, säger Ola Wiklander om Kurt Hamrin. i sig som stack ut. Det var även de långa sittningar­na, där man pratade om allting mellan himmel och jord, som gjorde helheten till fantastisk­a upplevelse­r, säger Wiklander.

Sista gången Ola träffade Kurt Hamrin var förra våren.

– Jag var där med familjen och de

Kurre Hamrin intervjuas under fotbollsma­tchen i kvalet till Europa League mellan AIK och Linfield den 24 juli 2014 i Stockholm. fick hälsa på min son. Det var en fin stund som jag för alltid kommer bära med mig, säger Ola. Kommer du att åka på begravning­en?

– Jag hoppas det.

Det var för övrigt i Florens och stadens stolthet Fiorentina, som Hamrin gjorde störst avtryck.

203 mål på 358 matcher för klubben är siffror som talar sitt tydliga språk.

”Hamrin har varit och kommer alltid att vara en äkta legend för fotbollsfa­ns världen över och särskilt Fiorentina­s fans. Han har fortfarand­e målrekorde­t i den lila tröjan tillsamman­s med Gabriel Batistuta”, skriver klubben i ett inlägg på Instagram.

Kurt Hamrin blev 89 år.

 ?? BILD: MARCUS ERICSSON ?? Spelare från VM finalen 1958 mellan Sverige och Brasilien när de träffades på Friends Arena. Kurre Hamrin och Pele står i mitten.
BILD: MARCUS ERICSSON Spelare från VM finalen 1958 mellan Sverige och Brasilien när de träffades på Friends Arena. Kurre Hamrin och Pele står i mitten.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden