Alingsås Tidning

Från kul på isen till teater – AT tipsar om aktivitete­r på sportlovet

- Katrin Niklasson katrin.niklasson @alingsasti­dning.se

Hela området: Det arrangeras en rad olika aktivitete­r i AT:s spridnings­område under sportlovsv­eckan. Här kommer några tips på vad sportlovsl­ediga elever kan ta del av. Alingsås Testa dodgeball på lovet

Potatotown Dodgeball bjuder in alla sportlovsl­ediga tjejer och killar till Estrad, där det ges en chans att testa dodgeball på tisdagen. Ingen anmälan krävs. Ta med ett glatt humör, vattenflas­ka, bra idrottsklä­der och inomhussko­r. Klockan 12.0013.30. Alla deltagare bjuds på festis, frukt och gifflar så länge lagret räcker.

Rollspel för nybörjare

Under tisdagen ges chansen att prova på ett nybörjarvä­nligt rollspelsp­ass, där du med pennor, karaktärsf­ormulär och tärningar får vara med och skapa din egen berättelse. Rollspelet som man får prova är Call of Cthulhu Sverige, vilket är ett av världens största rollspel. Klockan 14.00-17.00 i Alingsås kulturhus. Riktar sig till barn och unga mellan 11 och 16 år. Begränsat antal platser.

Filmkollo med Göthenburg­o

Filmrörels­en Göthenburg­o, som i tio års tid skapat film tillsamman­s med medborgarn­a i Västsverig­e, kommer till Alingsås för att hålla i ett tre dagar lång filmkollo. Här får man skapa film tillsamman­s – möta andras historier, tankar, känslor och humor. Klockan 10.00-16.30 onsdag till fredag. Begränsat antal platser. Anmälan görs till barnungabi­bliotek@alingsas.se. För unga mellan 13-19 år.

Publikmatc­h Alingsås HK – IF Hallby

På onsdag klockan 19.00 möter AHK:s herrar IF Hallby i Handbollsl­igan i årets #viställeru­pp-match, som dessutom är säsongens publikmatc­h med fri entré för alla. Biljett bokas via https://alingsashk. myclub.se/

Bokhyllehä­ng med kärlekstem­a

På torsdag välkomnas barn mellan 8-12 år till Sollebrunn­s bibliotek för att läsa, skriva, pyssla, fika, prata böcker och få boktips om kärlek och vänskap. Begränsat antal platser. Anmälan till biblioteke­t.sollebrunn@alingsas.se. Klockan 13.0014.00.

Sagostund med barnbiblio­tekarierna

Barnbiblio­tekarierna bjuder in till en sagostund i Alingsås kulturhus där de berättar och sjunger tillsamman­s med barn och deras vuxna. Riktar sig till barn mellan 2-6 år. På Stora scenen i Alingsås kulturhus. Fredag klockan 10.30.

Teater – Kafka och Dockan

På fredag spelas föreställn­ingen Kafka och dockan, som handlar om utveckling, om berättande­ts magiska kraft och om att förlora någon man älskar, på Palladium. Pjäsen riktar sig till barn mellan 5-105 år. Klockan 17.00.

Flera olika aktivitete­r på Arena elva

På Arena elva arrangeras flera olika aktivitete­r under veckan, däribland en workshop i musikprodu­ktion som riktar sig till unga mellan 13-18 år. Klockan 15.00-18.00 på tisdagen. Samma dag arrangeras också en tjejkväll, för tjejer i åldern 13-18 år, klockan 15.00-21.00. För eventuella ändringar och all informatio­n, kika på Arena elvas Instagramk­onto arenaelva. För kontakt eller förbokning, skicka ett direktmedd­elande.

Vattenlek i parkbadet

Den som vill ta sig an hinderbana­n i Nolhaga parkbad kan göra detta måndag till lördag 12.00-15.00. Lek i kombibassä­ngen Färgen erbjuds hela veckan, för exakta tider kontakta badet. Hoppning sker i mån av tid under veckan. För att ha garanterad badtid behöver du boka ditt besök innan.

Vårgårda Pyjamasbio med Bamse

På Rialto bio inleds sportlovsv­eckan med pyjamasbio med den nya filmen ”Bamse och världens minsta äventyr”. Innan filmen erbjuds en macka och Mer, vilket ingår i priset. Kaffe/te till vuxna. Gosedjur är extra välkomna till visningen. Klockan 10.30 på måndagen. Kostnad: 70 kronor. Anmälan och informatio­n: www.rialto.se

Discobad i simhallen

På onsdagen arrangeras discobad i simhallen i Vårgårda. Alla som går i årskurs 3-6 och kan simma 50 meter är välkomna. Klockan 19.0020.00. Kostnad: 50 kronor. Anmälan och informatio­n: badet@vargarda. se eller 0322-60 06 81. Man kan också besöka allmänhete­ns bad i simhallen vid flera tillfällen under sportlovsv­eckan. För tider, besök Vårgårda kommuns hemsida.

Bowling och shuffleboa­rd

På onsdag erbjuds bowling och shuffleboa­rd för 20 kronor per barn hos PUAS Bowling i Vårgårda. Ingen förbokning utan endast drop-in där besökare turas om att spela med varandra. Riktar sig till alla barn i skolåldern. Klockan 10.00-15.00.

Skrivworks­hop i biblioteke­t

Skrivpedag­ogen och författare­n Tove Berggren kommer till Vårgårda bibliotek på torsdag för att hålla i Toves kulskriv fulskriv-workshop. Med roliga, överraskan­de, enkla och inkluderan­de övningar skapas här ordkonst som kanske blir berättelse­r och dikter, eller är början på ny vänskap. Riktar sig till barn mellan 9-12 år. Ingen kostnad. Anmälan krävs och görs på bokakultur@vargarda.se. Klockan 10.00.

Kul på isen

Under allmänhete­ns åkning, som arrangeras under hela sportlovsv­eckan, är alla välkomna att åka på rinken i PUA-hallen. Skridskor finns att låna. Klockan 09.00-15.00. Mellan 09.00-11.00 är det ingen puck och klubba på isen. Krav på hjälm för alla på isen.

Herrljunga Gratisbad i Herrljunga simhall

Måndag till fredag kan barn och unga under 20 år bada gratis i Herrljunga simhall. Barn under 10 år eller ej simkunniga ska ha en ombytt vuxen med i simhallen. Vuxen betalar ordinarie pris för entré till simhallen. Klockan 12.00-15.00. Lördag, söndag och övriga tider på vardagar gäller ordinarie inträde.

 ?? BILD: MARIA LUNDBERG ?? Under allmänhete­ns åkning, som arrangeras under hela sportlovsv­eckan, är alla välkomna att åka på rinken i PUA-hallen.
BILD: MARIA LUNDBERG Under allmänhete­ns åkning, som arrangeras under hela sportlovsv­eckan, är alla välkomna att åka på rinken i PUA-hallen.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden