Alingsås Tidning

Gustav Jönne: ”Vi kommer ge allt och lite till”

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Alingsås har nått slutspel 16 år på raken. Nu riskerar den imponerand­e sviten att brytas. Seger mot Karlskrona på tisdagen är av yttersta vikt om ett minst sagt bortasvagt AHK ska nå topp åtta. – Vi ska ge allt och lite till för att nå slutspelet, lovar 24-årige Gustav Jönne, med ett förflutet i just Karlskrona.

Alingsås såg ut att greja åtminstone en poäng i mötet med Önnered i förra veckan. Men så blev det inte.

Efter en rafflande avslutning, där hemmalaget avgjorde i slutsekund­en, fick AHK-spelarna återigen lämna en bortamatch tomhänta.

– Det är klart att vi var väldigt besvikna direkt efter slutsignal­en, vi var värda åtminstone ett kryss som jag ser på det. Tyvärr var inte de berömda marginaler­na på vår sida, konstatera­r mittsexan Gustav Jönne.

Ni har fortfarand­e inte vunnit på bortaplan den här säsongen, vad beror det på?

– Det är väldigt svårt att sätta fingret på varför vi inte kommer upp i nivå över 60 minuter. Samtidigt tycker jag att matchen senast mot Önnered var ett fall framåt. Efter pausen gjorde vi det riktigt bra, framför allt försvars- och målvaktsmä­ssigt. Kan vi komma upp i samma nivå direkt från start, och dessutom få med oss trycket i första och andrafas, ska vi ha en bra segerchans mot Karlskrona.

Hur mycket sitter ert svaga bortafacit i huvudet?

– Det är faktiskt inget jag går runt och tänker på, men samtidigt ljuger ju inte statistike­n. Det är bara upp till oss själva att ändra på den under de sista matcherna i grundserie­n.

Du lämnade Karlskrona för spel i AHK inför säsongen 2022/23, betyder den här matchen lite extra för dig?

– Klart att det alltid är trevligt att hälsa på lite kända ansikten i hallen, men det känns inte som att det är så mycket mer än så.

Inför mötet med elfteplace­rade Karlskrona ligger Alingsås på nionde plats i tabellen, en poäng bakom åttan Guif. Eskilstuna-laget har dock en match mindre spelad.

Serien består av totalt 26 omgångar.

– Det låter tråkigt och klyschigt, men vi tar en match i taget. Det jag däremot kan lova är att vi kommer ge allt och lite till för att nå slutspel, avslutar Gustav Jönne.

 ?? BILD: JÖRGEN JARNBERGER ?? Gustav Jönne vet vad som krävs för att Alingsås ska besegra Karlskrona.
BILD: JÖRGEN JARNBERGER Gustav Jönne vet vad som krävs för att Alingsås ska besegra Karlskrona.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden