Alingsås Tidning

MED THOMAS UHRBERG

-

High on Pepper var jättebra förra helgen och fortsätter att rada upp vinsterna. Hästen, kusken Jorma Kontio och tränaren Katja Melkko är ruggigt bra. Jag tycker att Melkkos travare ser bländande ut och jag är nyfiken på hur hon tränar hästarna.

Det är lite för långt för mig att åka till hennes stall men skulle vara intressant med ett reportage från Kajta och Janne Soronen. Och jag tror att även fler som gillar travsport är nyfikna på hur deras upplägg är.

En tränare som lämnar Sverige är Reijo Liljendahl. Han gör en sista säsong på svensk mark innan han flyttar till USA. Han har haft mycket bra resultatet med tanke på antalet hästar och Reijo har varit fullt i klass med de bästa tränarna i landet.

Han är tillräckli­gt enveten och kan träna häst. Liljendahl ser ut att ha hästägarna i ryggen och jag tror att det kommer att gå bra även i USA.

Vinterns Kung i Paris

Vintermeet­inget på Paris-banan Vincennes är över och bäst av svenskarna lyckades Tomas Malmqvist. Hans stall vann fyra lopp på 93 starter och tjänade drygt sex miljoner kronor.

Den främsta prestation­en var Jovialitys tredjepris i Prix d’Amérique men vi har överlag haft det tufft. De bästa svenska hästarna har haft en hel tävlingssä­song i ryggen medan de franska tränarna laddat och satsat allt på att ha travarna i toppskick under vintermeet­inget.

Vem som var vinterns Kung i Paris är det inget snack om – det var Thierry Duvalestin­s Idao de Tillard.

Lördagens V75:a körs på Bjerke och startlisto­rna känns lite bleka med få svensk hästar. Det är lite konstigt eftersom man kvalar in till V75-finalerna under Elitloppsh­elgen.

Det är stor jackpot och lär bli hög omsättning när Sverige och Norge spelar gemensamt.

 ?? ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden