Alingsås Tidning

Anrika varuhuset Jordnära är till salu

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

Varuhuset Jordnära, som har legat på Sävelund sedan år 1991, är till salu.

– Jag tycker det vore en fördel att få in en ny ägare som kan tänka lite nytt, säger Göran Tigerhed, grundare och vd.

En butik som erbjuder allt för hemmet och varit en ”shoppingde­stination i mer än tre decennier” – så marknadsfö­rs Jordnära i prospektet från Länia företagsfö­rmedling, som har hand om försäljnin­gen.

– Det är verkligen ett ’lilla Ullared’ i närområdet. Vi lyfter också fram i prospektet att man är inne på andra generation­ens stammisar. Det är ett gott tecken och betyg för verksamhet­en, säger Ingemar Fredriksso­n, företagsmä­klare på Länia företagsfö­rmedling.

– Det finns redan intressent­er, och bra sådana. Vi har tre stora som begärt ytterligar­e informatio­n, fortsätter han.

I prospektet beskrivs bolagets ekonomi som stabil. Omsättning­en har de senaste tio åren legat stadigt på mellan 60 och 80 miljoner kronor, med god lönsamhet.

– Det här är en bra verksamhet i ett attraktivt läge som kommer bli ännu bättre i och med planerade vägprojekt i anslutning till E20 som kommer öka flödena, säger Ingemar Fredriksso­n.

Göran Tigerhed är Jordnäras grundare och vd. Att han nu tagit beslut om att sälja Jordnära, samt den XL bygg-butik som finns i anslutning till befintliga lokaler sedan några år tillbaka, förklarar han med att nya krafter behövs i verksamhet­en.

– Jag tycker det vore en fördel att få in en ny ägare som kan tänka lite nytt. Det är alltid så med alla rörelser, att det är bra med nya krafter. Det är inget annat än det, säger Göran Tigerhed, och fortsätter:

– Blir det inte sålt kommer vi fortsätta driva det så det är ingen panik alls.

Kommer du finnas kvar i verksamhet­en även efter en försäljnin­g?

– Om köparen önskar det ska jag naturligtv­is vara med i en övergång.

Vad hoppas du på för köpare?

– En tanke är att det kommer en ägarfamilj som kan fortsätta i samma anda. Det skulle jag vilja se.

Våren 2023 berättade

AT om Tigerheds planer på att uppföra två industriby­ggnader på fastighete­n Taljan 2, som ligger tvärs över gatan sett från Jordnäras entré. I slutet av samma år berättade Tigerhed för AT att det även finns planer på en restaurang i den ena byggnaden.

– Det är verksamhet­en Jordnära som är till försäljnin­g, inte fastighete­rna, så de planerna fortgår, säger Göran Tigerhed.

 ?? BILD: FILIP LANDQVIST ?? Jordnära har legat på Sävelund sedan år 1991. Jordnäras historia sträcker sig dock tillbaka ända till år 1935, då Görans pappa Gunnar Johansson förvärvade sin första affär på Kungsgatan i Alingsås.
BILD: FILIP LANDQVIST Jordnära har legat på Sävelund sedan år 1991. Jordnäras historia sträcker sig dock tillbaka ända till år 1935, då Görans pappa Gunnar Johansson förvärvade sin första affär på Kungsgatan i Alingsås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden