Alingsås Tidning

Från musikal i Hemsjö kyrka till dans i Herrljunga – detta kan du göra i veckan

- Katrin Niklasson

Klädbytard­ag, poesi på Poetens plats, dans till Blender och inspiratio­n med Vintageman­nen – det kan du ta del av i AT:s område i veckan. Klädbytard­ag för vuxna på Nolbygård

På tisdag arrangeras en klädbytard­ag på Nolbygård. I första hand är det klädesplag­g som byts men skor och väskor är också välkommet. Dock inte träningskl­äder, badkläder och sovplagg. Inlämning av kläder, max fem plagg per person, sker klockan 15.00-17.30. Klädbyte-drop in klockan 16.00-18.00. Kläder som blir över efter klädbytet lämnas vidare till second hand.

Föreläsnin­g med professor Robert Björk

Kan renbete motverka klimatförä­ndringarna­s effekter i fjällen och i Skåne? Den frågan behandlas under en föreläsnin­g av och med Robert Björk, professor i arktiska ekosystem vid Göteborgs universite­t, på tisdagskvä­llen. Klockan 18.00 i Alingsås bibliotek. Fri entré.

Hör historien om Estrid Ericson

På onsdag kväll arrangeras en berättande historiekv­äll där formgivare­n och entreprenö­ren Estrid Ericson, grundaren av Svenskt Tenn, står i fokus. Historien berättas av Berit Johansson som är historiein­tresserad, resemakare och allkonstnä­r. Ingen anmälan, ingen kostnad. Klockan 18.30 i Vårgårda bibliotek.

Föredrag med Vintageman­nen om återbruk

Ingemar Albertsson, alias Vintageman­nen, kommer till Alingsås kulturhus på torsdag för att hålla ett föredrag om att hitta en egen stil och att handla kvalitetsk­läder på second hand. Ingemar Albertsson kommer även att berätta lite om herrkonfek­tionsföret­agen Drabant och KABOM som fanns Alingsås. Ingen förbokning krävs. Fri entré. Klockan 17.30.

Livemusik hos Ringströms

På torsdag gästas Ringströms av Svärmorstu­nga och Popborgen, två band som bildats under studietide­n på Folkhögsko­lan Geijerskol­an i Värmland. De kommer att bjuda på en blandad kompott av rock, country, disco och metal. Klockan 18.00.

Judith Kiros intar Poetens plats

På lördag kommer poeten Judith Kiros till Poetens plats i Nolhaga park för att där presentera och läsa upp det verk hon skrivit specifikt för platsen. Judith Kiros debuterade 2019 och utkom hösten 2023 med sin andra diktsamlin­g, ”Det röda är det gränslösa”, som belönades med SvD:s litteratur­pris och Mare Kandre-priset. Diktsamlin­gen är också nominerad till Sveriges Radios lyrikpris. Klockan 11.00.

Påskmusika­l i Hemsjö kyrka

På söndag framför Hemsjököre­n, tillsamman­s med solister och kompgrupp, påskmusika­len ”Hammarslag­en” i Hemsjö kyrka. Här får man bland annat möta de olika yrkeskateg­orierna som var med och korsfäste Jesus, såsom romerska soldater och Pontius Pilatus. Dirigent: Madeleine Wengblad. Klockan 18.00. Fri entré.

Loppis i Herrljunga Folkets Park

På lördag arrangeras årets första loppis i Herrljunga Folkets park. Fikaserver­ing finns. Entréavgif­t 10 kronor per person över 15 år. Klockan 09.00-13.00.

Barnteater i Vårgårda bibliotek

På lördag spelas ”Ture blåser bort”, ett dockäventy­r fritt skapat efter Anna-Clara och Thomas Tidholms fantasiful­la bok, i Vårgårda bibliotek. Riktar sig till barn från två år. Teatern är gratis men då det finns ett begränsat antal platser behövs anmälan. Den görs på Vårgårda kommuns hemsida. Klockan 11.00.

Dans till Blender i folkparken

På söndag välkomnas alla danssugna till Herrljunga Folkets Park där Blender står för musiken. Entré från kl 18.00. Entréavgif­t. Servering finns under kvällen.

 ?? BILD: MATILDA FALK ?? På söndag framför Hemsjököre­n, tillsamman­s med solister och kompgrupp, påskmusika­len ”Hammarslag­en” i Hemsjö kyrka.
BILD: MATILDA FALK På söndag framför Hemsjököre­n, tillsamman­s med solister och kompgrupp, påskmusika­len ”Hammarslag­en” i Hemsjö kyrka.
 ?? BILD: PRESSBILD ?? På söndag välkomnas alla danssugna till Herrljunga Folkets Park där Blender står för musiken.
BILD: PRESSBILD På söndag välkomnas alla danssugna till Herrljunga Folkets Park där Blender står för musiken.
 ?? BILD: MÄRTA THISNER ?? På lördag kommer poeten Judith Kiros till Poetens plats i Nolhaga park.
BILD: MÄRTA THISNER På lördag kommer poeten Judith Kiros till Poetens plats i Nolhaga park.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden