Alingsås Tidning

Henrik Pettersson Örneblad blir ny vd för Alingsåshe­m

- Jenny Förander jenny.forander@alingsasti­dning.se

Alingsås: Alingsåshe­m har utsett en ny vd efter avgående Mikael Dolietis. När den nya vd:n är på plats är dock fortfarand­e oklart.

Efter drygt tre år på posten fick Alingsåshe­ms vd Mikael Dolietis ett uppdrag han inte kunde motstå. Första mars tillträdde han tjänsten som vd för Älvstrande­n Utveckling AB i Göteborg.

Nu är det klart vem som ersätter honom som vd för fastighets­koncernen Alingsåshe­m AB. Det blir Henrik Pettersson Örneblad som har mångårig erfarenhet inom fastighets­branschen. Han kommer närmast från Huddinge Samhällsfa­stigheter AB där han varit vd sedan 2018 då bolaget bildades.

– Jag är glad över att kunna presentera Henrik Pettersson Örneblad som ny vd för Alingsåshe­m, säger styrelseor­dförande Thorsten Larsson (M) i ett pressmedde­lande.

Thorsten Larsson beskriver Pettersson Örneblad som en erfaren ledare som har stor erfarenhet inom branschen.

– Jag är övertygad om att han kommer bidra till en fortsatt utveckling av Alingsåshe­m, säger han.

Enligt pressmedde­landet lockades Henrik Pettersson Örneblad av bredden i Alingsåshe­ms uppdrag, vilket omfattar förvaltnin­g och utveckling av såväl bostäder som kommunens samhällsfa­stigheter och kommersiel­la lokaler.

– Jag har fått ett mycket bra intryck av Alingsåshe­m. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla verksamhet­en och bidra till ett hållbart Alingsås tillsamman­s med Alingsåshe­ms medarbetar­e, i samverkan med Alingsås kommun, säger Henrik Pettersson Örneblad.

Det är ännu inte klart när Pettersson Örneblad kommer att tillträda sitt nya uppdrag.

 ?? BILD: JON BUSCALL ?? Henrik Pettersson Örneblad blir ny vd för Alingsåshe­m.
BILD: JON BUSCALL Henrik Pettersson Örneblad blir ny vd för Alingsåshe­m.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden