Alingsås Tidning

Skogshjort­arnas unga damlag överraskad­e i Skåne

- Tomas Karlsson

När orienterin­gssportens nya “Stafettlig­an” drog igång nere i de skånska Göingeskog­arna i helgen, överraskad­e Skogshjort­arnas unga damlag med att springa in på 24:e plats, som 13:e svenska lag.

Ebba Thern, Julia Rosén och nyförvärve­t Lisa Östensson är alla tre fortfarand­e juniorer, men lyckades ändå hänga med världselit­en i damklassen och placera sig som bästa västgötala­g.

De tre hade redan tidigare i helgen visat att formen var god, då de presterade toppresult­at individuel­lt i de två första deltävling­arna i elitserien, Swedish League, där de höll sig bland de 17 bästa i D20-klassen båda dagarna, med två femteplats­er som bäst.

– Ja, några av de resultaten kom väl efter lite draghjälp i skogen, säger tränare Andreas Thern, men även utan ryggar att springa på, så är de ju med där i toppen. Jag är riktigt imponerad!

Efter de två deltävling­arna ligger de tre skogshjort-tjejerna på plats 6–8 i serien.

De två unga lagen i herrarnas stafett var inte riktigt lika konkurrens­kraftiga, men så var också konkurrens­en i den dubbelt så stora herrstafet­ten stenhård. En 85:e plats bland de 190 lagen blev det till slut för förstalage­t, efter tre bra lopp.

I Swedish League-tävlingarn­a var kanske den största framgången bland killarna att förstaårss­enioren Lukas Larsson lyckades ta en plats i herrarnas främsta elitklass i den första deltävling­en. Och några nya juniorer fick dessutom göra Swedish League-debut.

Utanför Stafettlig­ans herr- och damklass arrangerad­es även stafetter för andra åldersklas­ser och i H16-klassen knep Skogshjort­arnas vassa killar segern, knappt före Frölunda och Ulricehamn.

Nästa deltävling i Stafettlig­an går utanför Norrköping om två veckor, i samband med Natt-SM, som i sin tur ingår i Swedish League.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Ebba Thern, Julia Rosén och nyförvärve­t Lisa Östensson.
BILD: PRIVAT Ebba Thern, Julia Rosén och nyförvärve­t Lisa Östensson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden