Allsvenskan Nostalgi

VARFÖR LYCKADES DJURGÅRDEN KOMMA TILLBAKA?

-

”Jag kände mig säker på att Djurgården skulle komma tillbaka till toppen när Bosse Andersson och Henke Berggren tog över ledningen 2014, det är ingen efterhands­konstrukti­on. Jag visste att duon skulle utnyttja alla lärdomar och alla erfarenhet­er från guldåren och inte minst undvika de fel som gjordes. De hittade rätt balans mellan ekonomi och sport, en bristvara men en nödvändig förutsättn­ing i svensk fotboll.”

// Bosse Lundquist, före detta ordförande

”Bosse Andersson, fotbollsku­nskap personifie­rat, och tränarna Åkeby/Lucic med en i sammanhang­et nyskapande spelidé ledde till framgångar­na i början 2000. Kloke vd:n Henrik Berggren och Andersson samt trygga tränarpare­t Lagerlöf/Bergstrand har med en bra trupp lyckats återskapa miljön som gav tre SM.”

// Bosse Petersson före detta spelare och tränare i Djurgården, expertkomm­entator.

”Man lyckades att komma tillbaka tack vare kontinuite­t på ledarsidan de senaste åren, och man lyckades hitta en nästan perfekt mix av spelare under 2019. Man kanske inte på papperet var det starkaste laget, men garanterat det med högst karaktär. Dessförinn­an så har det senaste decenniet inte känts som några mästarår på förhand, men i Djurgården är det alltid en tidsfråga innan man kommer tillbaka på toppen.”

// Markus Karlsson, lagkapten vid SM-gulden 2002 och 2003.

 ??  ?? Markus Karlsson.
Markus Karlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden