Bli en mastare pa Minecraft-stader

SÅ LÄGGER DU JÄRNVÄG

-

Det första du måste göra när du ska lägga järnväg i en stad är att planera tågens rutter, speciellt om du planerar att bygga spåren ovan jord.

Du måste lämna minst ett block utrymme på varje sida av rälsen för att inte gruvvagnen ska saktas ned. Om du dessutom bygger på marken med mobs aktiverade behöver du förmodlige­n lämna extra utrymme för staket.

Det finns dock enkla lösningar. Det enklaste är att bygga järnvägen under jord, för då undviker du hinder som kan dyka upp på marken. Om du funderar på ett underjordi­skt nätverk och arbetar på en superplatt karta, se till att du har tillräckli­gt med jordblock för att gräva nedåt (de vanliga inställnin­garna på superplatt­a världar ger bara ett djup på fyra block, vilket inte är tillräckli­gt för att bygga ett underjordi­skt nätverk).

Ett problem med tunnlar är att du måste gräva en hel del! Ljus i tunnlarna är ett annat problem, men som du kan se i Broville behöver de inte vara väldigt ljusa. Alternativ­et är sikta mot stjärnorna och bygga uppåt. Det kan bli riktigt snyggt! Järnvägen kan till och med gå genom hus, som den smarta rälsen som går passerar museet i Broville. Det ger passagerar­na chansen att ta en titt på museets dinosaurie­r. Du behöver planera om du bygger en upphöjd järnväg också, för du vill inte att tågen ska gå för nära dina skyskrapor.

 ??  ?? Your train network can go overground or undergroun­d!
Your train network can go overground or undergroun­d!
 ??  ?? Minecarts can zip along on raised tracks in your city
Minecarts can zip along on raised tracks in your city

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden