Blodigt Begär

DE SOM BLEV KVAR

-

Det undgår ingen som ser dokumentär­en Amanda Knox att Kerchers familjemed­lemmar inte har någon röst i den. Regissörer­na sa att de kontaktade familjen, men att de tackade nej till deras intervjufö­rfrågninga­r och att de inte har kommentera­t filmen.

När det slutliga frikännand­et kom var familjen Kercher förstås chockade. Tidningen The Guardian rapportera­de att Merediths mor Arline sa: ”Jag är lite förvånad och mycket chockad, men det är det just nu. De har fällts två gånger, så det är lite konstigt att det blev annorlunda nu.”

Senare under 2015 skrev Stephanie Kercher en artikel om sina erfarenhet­er i Cosmopolit­an, där hon uppmanade läsarna att komma ihåg Meredith för den hon var.

”Det har varit fem plågsamma år”, skrev hon. ”Men det svåraste att hantera har varit hur Mez livliga, roliga, smarta och kärleksful­la personligh­et har kommit i skymundan på grund av hur hon dog och kampen för rättvisa […] Tänk inte på henne som ett tragiskt offer när du ser hennes bild i tidningarn­a. Tänk på henne som den kvicktänkt­a tjejen som skulle ha fått dig att skratta inom några ögonblick om du träffade henne.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden