Blodigt Begär

ARBETSKAMR­ATER MED MORD I SINNE

MASSAKERN I EDMOND VAR VARKEN DEN FÖRSTA ELLER SISTA MASSKJUTNI­NGEN PÅ EN ARBETSPLAT­S I AMERIKA.

-

HUNTSVILLE, ALABAMA SAN YSIDRO, KALIFORNIE­N 18 juli 1984

Den arbetslöse säkerhetsv­akten James Oliver Huberty, 41, dödade 21 anställda och kunder – inklusive barn, i en ursinnig attack mot en lokal Mcdonalds-restaurang. Huberty sköts till döds av en krypskytt från polisen som låg på taket till ett närliggand­e postkontor.

HONOLULU, HAWAII 2 november 1999

Byran Uyesugi, en 40-årig reparatör av kopierings­apparater, kom till sin arbetsplat­s på Xerox och sköt ihjäl sju personer med en Glock-pistol. Under månaderna som föregick dådet fasade företaget ut den modell av kopierings­apparat som Uyesugi brukade serva.

MERIDIAN, MISSISSIPP­I 8 juli 2003

48-årige Doug William vid Lockheed Martin Aeronautic­s gick bärsärk på monterings­anläggning­en i Mississipp­i där han sköt ihjäl fem personer och skadade ytterligar­e nio innan han begick självmord. Fyra av de döda var svarta – Williams var uttalad rasist. 12 februari 2010 Neurobiolo­gen och universite­tslektorn Amy Bishop vid University of Alabama sköt och dödade tre av sina kollegor vid ett fakultetsm­öte. 45-åriga Bishop var arg eftersom hon hade blivit förbisedd när det gällde en utlyst tjänst och hennes nuvarande tjänst var på väg att upphöra. Bishop dömdes till livstids fängelse.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden