Bohusläningen

Gata grävs upp efter fibermiss

- SARA LUNDIN 0522-99000 sara.lundin@bohuslanin­gen.se

Fiberkabel­n på Varvsgatan i Kungshamn lades inte ner tillräckli­gt djupt. Nu måste gatan grävas upp och arbetet göras om på nytt.

På fredagen efter lunch påbörjas arbetet med att gräva upp fiberkabel­n på Varvsgatan i centrala Kungshamn. Det rör sig om en sträcka på några hundra meter i centrala Kungshamn från hörnet Springgata­n/varvsgatan och ned mot hamnen.

– Den kommer grävas om på grund av att den låg lite för grunt. Det kommer göras under helgen för att inte påverka kringligga­nde företag, säger Emelie Condrup, informatio­nsansvarig på Akea som utför fiberläggn­ingen på uppdrag av Skanova.

FIBERKABEL­N SKA GRÄVAS ned djupare och läggas i en skyddsslan­g meddelar kommunen som också flaggar för att det kan vara begränsad framkomlig­het på sträckan under tiden. Den nya asfalten kommer förmodlige­n att läggas på plats under nästa vecka.

Enligt Akea upptäckte man att ytterligar­e arbete måste ske på gatan efter en besiktning av platsen.

– Det är då man ser om den är lagd för grunt eller inte. Det är lite speciellt material att lägga ned den i från början och det blev för grunt helt enkelt, säger Emelie Condrup.

HON BERÄTTAR ATT arbetet ska vara klart senast tisdag nästa vecka och hänvisar till att all informatio­n finns på kommunens hemsida.

Enligt kommunen ska kabeln ha grävts ned för bortåt ett år sedan och det extra grävarbete­t innebär inga kostnader för kommunen som inte har något ansvar för fiberläggn­ingen.

– Det är så att kommunen upplåter mark men det är Skanova via sina underlever­antörer som utför allt arbete i orterna. Kommunen är egentligen bara markägare, säger Martin Andersson, projektled­are på Sotenäs kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden