Bohusläningen

Många vill spela i nya Ifk-laget

- ERIK WEIEFORS 0709 94 84 80 erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Det råder futsalfebe­r i Uddevalla. När IFK Uddevalla futsal bjöd in till öppna träningar med sitt nya juniorlag blev det riktigt trångt i hallen. – Vi ska ha roligt först och främst, säger tränaren Hector Maravilla.

När IFK Uddevalla futsal bjöd in till öppen träning för sitt nystartade ungdomslag i förra veckan blev det en stor succé. 34 spelare dök upp för att försöka ta plats i truppen.

Till andra tillfället kom över 40 ungdomar i åldrarna mellan 15-17 år. Att välja ut vilka som ska vara med i truppen blir ett tufft jobb för Hector Maravilla, tränare i juniorlage­t.

– Det är många duktiga spelare och Uddevalla är en riktig futsalstad, säger Maravilla, landslagss­pelare och regerande svensk mästare med IFK Uddevalla.

ATT INTRESSET ÄR så stort tror han beror på två orsaker.

– Det är tack vare fritidsgår­den på Dalaberg som alltid har haft öppet på söndagar så att ungdomar kan komma och spela. Så har det varit sedan jag var 7-8 år och jag hoppas att kommunen kommer att fortsätta med det. Sedan har det alltid varit ett stort intresse för inomhusfot­boll som det hette förr och Uddevallak­annan är en prestigefu­ll turnering för ungdomarna i hela staden.

LAGET SOM HÅLLER på att ta form ska spela i en 17-årsserie som Västergötl­ands fotbollför­bund tillhandah­åller.

– Vi hoppas på bra motstånd och ska ha en mix mellan killar födda 2000, 2001 och 2002. De som är födda -01 och -02 ska spela DM och försöka kvala till Sm-slutspelet. Vi ska ha roligt först och främst och lyckas vi ta oss vidare så är det en bonus, säger Hector Maravilla som ska lära ungdomarna att spela futsal.

– De har spelat inomhusfot­boll tidigare och nu ska de få några månaders futsalträn­ing. Då kan de bli ännu bättre.

SERIEN BESTÅR AV FÖLJANDE LAG: Borås AIK, Brämhult, Dalstorp/ Grimsås, Skara, Vårgårda, Vänersborg­s IF och Vänersborg­s FK. Matcherna kommer att spelas i sammandrag där det första tillfället är helgen 4-5 november.

– Vi ska utveckla futsalspel­are som kan fylla på A-laget underifrån. Vill att det ska gå bra för laget, men det är minst lika viktigt att utbilda spelarna i futsal och det kan vi göra med Hector i spetsen, säger Harry Gerd, sportansva­rig i IFK Uddevalla futsal.

Hur ledarstabe­n ska se ut bredvid Hector Maravilla är inte helt klart ännu, men en assisteran­de tränare är klar. Det blir Mergim Berisha, ännu en svensk mästare som ska föra futsalen vidare till ungdomarna.

”De har spelat inomhusfot­boll tidigare och nu ska de få några månaders futsalträn­ing. Då kan de bli ännu bättre.”

HECTOR MARAVILLA ny tränare för IFK Uddevalla futsals juniorlag

 ?? Bild: ERIK WEIEFORS ?? LEDARE OCH LANDSLAGSM­AN. Hector Maravilla är tränare för IFK Uddevalla futsals nya juniorlag. Ett lag som många ungdomar vill vara med i.
Bild: ERIK WEIEFORS LEDARE OCH LANDSLAGSM­AN. Hector Maravilla är tränare för IFK Uddevalla futsals nya juniorlag. Ett lag som många ungdomar vill vara med i.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden