Bohusläningen

Courtois ny mästare utanför Lysekil

- NEMANJA KAZIC 0522-993 60 nk@bohuslanin­gen.se

Under lördagen avgjordes Lysekil women’s match. Fransyskan Pauline Courtois och hennes besättning tog hem segern efter en jämn final.

Finalen avgjordes i bäst av tre matcher där Pauline Courtois drog det längsta strået och vann med 3–0 över danska Henriette Koch. Efteråt väntade det traditione­lla hoppet i vattnet inför ett 50-tal åskådare i hamnen.

– Jag är väldigt glad just nu. Det har varit en otroligt rolig och spännande vecka. Men finalen var riktig tuff och betydligt jämnare än vad siffrorna visar, säger en mycket nöjd Pauline Courtois efter finalseger­n.

EFTER ATT HA kommit tvåa i tävlingen i fjol fick hon en riktig revansch i årets upplaga.

– Det känns väldigt bra. Vi kommer tillbaka även nästa år, lovar fransyskan.

För svenskorna Johanna Bergqvist och Anna Östling tog det stopp i semifinale­n. Team Bergqvist föll mot Henriette Koch med 3–2. I den andra semin mellan Anna Östling och Pauline Courtois gick den sistnämnda som vinnare ur striden. Därefter väntade bronsmatch­en mellan Berqvist och Östling. Efter att ha legat under med 1–0 i matcher kunde Team Östling vända och vinna med 2–1.

– Team Bergqvist är duktiga, men vi är bra på att komma igen och har seglat mer än de i Lysekil, säger Anna Östling. Kommer ni tillbaka nästa år?

– Ja, ett VM på hemmaplan känns väldigt bra.

Johanna Bergqvist var besviken efter förlusten i bronsmatch­en.

– Det känns riktigt surt just nu. Tjejerna i besättning­en har gjort ett fantastisk­t jobb under veckan och ska ha en stor eloge, säger hon.

Efter att ha seglat stora delar av sommaren väntar nu en välbehövli­g vila för team Bergqvist.

– Det har varit en rolig, men lång vecka. Det ska bli jätteskönt med lite ledighet, berättar en mycket trött Johanna Bergqvist under lördagseft­ermiddagen.

TIDIGARE UNDER VECKAN stod det klart att internatio­nella seglingsfö­rbundet bestämt att Lysekil ska stå värd för matchracin­g-vm 5-10 augusti 2019. Det blir därmed andra gången som Lysekil får arrangera mästerskap­et. Senast var 2009.

 ?? Bild: NEMANJA KAZIC ?? SEGRARE. Fransyskan Pauline Courtois och hennes besättning svarade för bra seglingar i finalen mot danska Henriette Koch.
Bild: NEMANJA KAZIC SEGRARE. Fransyskan Pauline Courtois och hennes besättning svarade för bra seglingar i finalen mot danska Henriette Koch.
 ??  ?? MISSNÖJDA. Team Bergqvist svarade för bra insatser i årets upplaga, men räckte inte hela vägen.
MISSNÖJDA. Team Bergqvist svarade för bra insatser i årets upplaga, men räckte inte hela vägen.
 ??  ?? TREA. Team Anna Östling vann bronsmatch­en efter seger mot Johanna Bergqvist och hennes besättning.
TREA. Team Anna Östling vann bronsmatch­en efter seger mot Johanna Bergqvist och hennes besättning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden