Bohusläningen

17-åring åtalas för misshandel och hot

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

Pojken blev slängd över ett bord, överöst med slag och sparkar och knivhotad. Nu åtalas en annan pojke för misshandel­n, som skedde i höstas.

Misshandel­n skedde i en bostad i Uddevalla i september förra året. I bostaden befann sig flera unga pojkar, som var bekanta med varandra på olika sätt. Bråket ska ha börjat med att två av personerna i bostaden konfronter­at pojken om något han lagt ut på sociala medier, om en annan person. Det hela övergick snart till våldsamhet­er, där pojken fick ta emot flera slag och sparkar.

POJKEN FICK FLERA slag i ansiktet, han kastades ner i ett bord och sedan i golvet, där han fick ta emot en mängd sparkar mot stora delar av kroppen, enligt åklagarens beskrivnin­g. Av misshandel­n ska pojken ha blivit blåslagen, svullen och blodig.

Samtidigt som misshandel­n pågick ska någon annan i bostaden ha filmat den med sin mobiltelef­on.

NU ÅTALAS EN 17-åring för misshandel­n. Han åtalas också för olaga hot och för övergrepp i rättssak. Han ska enligt åklagaren, i samband med misshandel­n, ha sagt att han skulle knivhugga pojken. Han ska då ha haft en kniv i handen som han gått mot pojken och ”gjort framåtrikt­ade rörelser” med.

Han ska också ha hotat pojken för att förhindra honom att anmäla händelsen till polisen.

”Säger du detta till någon kommer jag att misshandla dig grovt”, ska 17-åringen ha sagt enligt åklagaren.

Den misstänkte 17-åringen förnekar brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden