Bohusläningen

Minst medlemmar i Bäve församling

-

14 AUGUSTI 2008. Lane Ryr är den mest kyrkliga församling­en i Uddevalla. 87 procent av de boende där är medlemmar i Svenska kyrkan. Minst intresse för Svenska kyrkan är det i Bäve församling där 71 procent är medlemmar. I Uddevalla församling är 76 procent av invånarna medlemmar.

Statistike­n för alla Sveriges församling­ar gäller för årsskiftet 2007/2008 och har tagits fram av Nyhetsbyrå­n Siren. Som en jämförelse med kyrklighet­en i Uddevalla kan nämnas att i Sveriges allra mest kyrkliga församling, Holm utanför Enköping är 100 procent av invånarna, 22 stycken, medlemmar.

Västra Skrävlinge församling i Malmö är minst kyrklig. Vid årsskiftet 2007 var bara 18 procent medlemmar.

Lane Ryrs församling följs i Uddevalla av Skredsvik där 86 procent av invånarna är medlemmar. Därefter följer Herrestad, 85, Grinneröd, 83, Forshälla 83, Bokenäs 82, Högås, 81, Ljung, 78, Dragsmark, 77, Uddevalla 76, Resteröd, 71 och Bäve med 71.

Uddevalla församling tappade 127 medlemmar under förra året men samtidigt begärde 8 personer inträde.

Kyrkoherde Ingvar Humlén säger att man hela tiden jobbar aktivt för att behålla medlemmarn­a eller få nya. – Glädjande nog har antalet aktiva ökat säger han. Konfirmand­erna har blivit fler och besökarna i Uddevalla församling­s kyrkor har ökat med 20 procent.

– Delvis tror jag att det beror på att vi har ett bra arbetslag i Uddevalla, säger Ingvar Humlén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden