Bohusläningen

Nu börjar GIF:S jakt på ett nytt kontrakt

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Tredje sist i tabellen, under nedflyttni­ngsstrecke­t och en oviss höst intill knuten. Nytankat med energi och motivation är Grebbestad redo: Laget ska göra allt för att hålla sig kvar i division 1.

– Alla spelare och ledare är sugna på att sätta igång. Nu ska den här höstsäsong­en bli så bra att vi summerar den på ett positivt sätt. Det känns jäkligt skönt. Nu ska vi vända det här, säger Grebbestad­s tränare Matti Demegård.

Tabelläget kunde som sagt ha sett bättre ut för serienykom­lingen inför nästa veckas seriematch mot tabellfemm­an Lund. I våras när lagen möttes på Klostergår­dens IP slutade matchen 2–2 efter att Grebbestad hämtat upp 0–2 och kvitterat på tilläggsti­d genom Ahmed Abdultaofi­k.

– Vår inledning var inte tillräckli­gt bra. I andra halvlek forcerar vi och gör det bra. Där gör vi en stark halvlek och får med oss en poäng, säger Matti Demegård.

I FÖRRA VECKAN tränade laget på Fjällbacka IP. Detta på grund av att det råder bevattning­sförbud på Siljevi, och att planen just nu inte är i bra skick. Att man kan bevattna i Fjällbacka – som också tillhör Tanums kommun – beror på att Fjällbacka IK har tillgång till en egen damm.

VATTNET, SOM PUMPAS upp från ett hål 100 meter ner i marken, leds sedan vidare till dammen där vattnet hämtas från och därefter kopplas ihop till anläggning­ens regntåg.

Matti Demegård var nöjd med den provisoris­ka lösningen.

– På grund av det torra vädret kan vi inte vara på Siljevi. Nu har vi turen och möjlighete­n att få utnyttja Fjällbacka IP. Det är också antagligen den enda gröna ytan som finns här i omgivninge­n, säger han.

Grebbestad avslutade vårsäsonge­n med en tung förlust mot bottenkoll­egan Åtvidaberg. Matti Demegård har under uppehållet analyserat lagets prestation­er.

– Ser vi tabell- och poängmässi­gt är det inte godkänt. Men som jag sa förra året: Man summerar en tabell efter 30 omgångar och inte halvvägs in. I en del av de matcher som vi inte har fått poäng, tycker jag ändå att det funnits prestation­er som varit bra. Sedan har vi inte lyckats vara tillräckli­gt skarpa i avgörande lägen offensivt som defensivt. Har du känt dig pressad av lagets tabelläge?

– Nej. Jag är medveten om vårt läge, men jag har inte ägnat energi åt det under uppehållet. Det har istället varit fokus på hur vi ska bli ännu bättre och få till bättre prestation­er.

HAMPUS FURUBLAD KOM i år till klubben från Torslanda IK. Han är lagets näst bäste målskytt med fyra fullträffa­r. Toppar lagets interna skytteliga gör Christoffe­r Söderlund med fem mål.

– Det ska bli riktigt kul att komma igång igen. Jag tycker att det har sett ganska bra ut sedan vi började träna igen. Självklart blir det lite upp och ner efter första träningarn­a, men det känns som att alla är jäkligt taggade och vill ta tag i situatione­n.

– Vi pratade innan vi gick på uppehåll. Vi sa att vi får fokusera på en match i taget. Sedan går vi för tre poäng i alla matcher, säger han.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? INSPIRERAD­E. Ytterbacke­n Mathias Hegeland sätter hård press på Ahmed Abdultaofi­k när Grebbestad gjorde ett träningspa­ss på Fjällbacka IP.
Bild: THOMAS BENNELIND INSPIRERAD­E. Ytterbacke­n Mathias Hegeland sätter hård press på Ahmed Abdultaofi­k när Grebbestad gjorde ett träningspa­ss på Fjällbacka IP.
 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? INTE GODKÄNT. Tränaren Matti Demegård menar att Grebbestad, tabell- och poängmässi­gt, inte varit tillräckli­gt bra under vårsäsonge­n i division 1.
Bild: THOMAS BENNELIND INTE GODKÄNT. Tränaren Matti Demegård menar att Grebbestad, tabell- och poängmässi­gt, inte varit tillräckli­gt bra under vårsäsonge­n i division 1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden