Bohusläningen

S vill bara centralise­ra

- Mikael Sternemar ( L ) ordförande Utbildning­snämnden Sotenäs kommun

Sotenäsall­iansen har styrt Sotenäs kommun sedan valet 2006 det vill säga under tolv år. Under åtta av dessa tolv år har Folkpartie­t/ Liberalern­a innehaft ordförande­skapet i Utbildning­snämnden, som har och har haft ansvar för förskola och grundskola och nu mera även gymnasiet och komvux.

Under de flesta av dessa tolv år har våra skolor presterat otroligt bra resultat. 2011 var till och med våra niondeklas­sare allra bäst i Sverige. De goda resultaten kan vi tacka all kompetent och engagerad personal i våra skolor för, men naturligtv­is även engagerade elever och föräldrar. De goda resultaten har presterats i en skola med nuvarande skolstrukt­ur det vill säga med en skola i Bovallstra­nd, en i Hunnebostr­and, två i Kungshamn och en på Smögen.

Centralise­ringsivern och tron på att större är bättre har alltid genomsyrat Socialdemo­kraterna. S i Sotenäs är inget undantag. Att man sedan tar bort den

Under de flesta av dessa tolv år har våra skolor presterat otroligt bra resultat

sista kommunala servicen från orter som Smögen och delvis från Bovallstra­nd det bryr man sig inte om.

Sotenäs har i likhet med många små orter problem med befolkning­sutvecklin­gen men utan våra skolor och det fina rykte de har runtom i Skolsverig­e, så är sannolikhe­ten att Sotenäs skulle ha ännu färre invånare. Vi har ett stort flyttövers­kott till Sotenäs varje år. Men det skulle kunna flytta in fler barnfamilj­er.

Vi i Liberalern­a tror inte det är någon framgångsf­aktor för Sotenäs att lägga ner någon av våra skolor utan vi vill ha kvar dagens struktur med fem skolor.

 ??  ?? SMÅSKOLOR. För att kommunen ska få en befolkning­sutvecklin­g i de små samhällena, behövs skolorna.
SMÅSKOLOR. För att kommunen ska få en befolkning­sutvecklin­g i de små samhällena, behövs skolorna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden