Bohusläningen

Ung kedja med hamburgare på gång till Torp

- Hampus Eklund hampus.eklund@bohuslanin­gen.se 0522-99234

Som Bohuslänin­gen tidigare rapportera­t knivhöggs en man i centrala Uddevalla i början av juli. Nu blir det rättegång för en man i 20-årsåldern som misstänks för bland annat mordförsök.

Det var strax före klockan 16.00 torsdagen den 2 juli som polis och ambulans larmades till Norra Drottningg­atan i Uddevalla. En man i 40-årsåldern hade fått flera skador efter att ha blivit attackerad med kniv.

Den skadade mannen fick föras med ambulans till Näl. Han hade ådragit sig allvarliga skador men var vaken och talbar under färden till sjukhuset.

Redan under samma

kväll kunde en man i 20-årsålden gripas efter att ha självmant kommit in till polisstati­onen. Den unga mannen anhölls och häktades senare misstänkt för mordförsök.

I fredags stod det klart att han åtalas för mordförsök­et och ringa narkotikab­rott. Enligt åtalet knivhögg den unga mannen offret två gånger i ryggen, varav kniven vid ett av huggen gick in i ena lungan.

Offret knivskars även i ansiktet, vilket lett till skador som innebär att det finns hög risk att han kommer få försämrad syn på ena ögat.

Den unga mannen åtalas även för ringa narkotikab­rott då polisen hittade spår av både kokain och amfetamin när han drogtestad­es i samband med gripandet.

Fyra vittnen som

har gjort iakttagels­er kommer att kallas till rättegånge­n. Den misstänkte vidgår händelsefö­rloppet men nekar till brott.

Sten-rune Timmersjö, chef för polisens grova brottsenhe­t i Fyrbodal, har tidigare berättat för Bohuslänin­gen att den misstänkte är känd av polisen sedan tidigare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden