Bohusläningen

Jourcentra­len minskar besöken på Näl

- Mats Wiking (S) riksdagsle­damot, Trollhätta­n Annica Erlandsson (S) regionpoli­tiker, Kungshamn Stefan Skoglund (S) kommunpoli­tiker, Uddevalla

Uddevallap­artiet har tidigare här fört debatt kring öppettider­na på jourcentra­len.

Då Uddevallap­artiet inte har plats i regionen som förtroende­valda så förtydliga­r vi med att det var vi, Socialdemo­kraterna, som yrkade på samma öppettider som innan när man ville minska öppettider­na för jourcentra­len i Uddevalla, vilket också beslutet blev.

Ja, varför gjorde vi det kan man undra, men det handlar till största delen om trygghet. Trygghet för de som behöver en bedömning även om det kan vara klockan 23.00.

Det är sant att en röst på Socialdemo­kraterna är en röst på den nära vården. Samverkand­e sjukvård och mobila team är framtiden som vi ser det. Digitala lösningar är även det en möjlighet som vi behöver bli bättre på att nyttja för att klara framtidens utmaningar.

Framtidens sjukvård står inför stora utmaningar då demografin visar att vi kommer behöva mer vård än i dag då gruppen vårdbehöva­nde, främst äldre ökar mer än gruppen i arbetsför ålder. Så vi måste bli effektivar­e och mer specialise­rade.

Inte att de anställda ska spring fortare utan att vi måste hitta nya sätt klarar vården utifrån behoven.

Jobba med förebyggan­de insatser från tidiga åldrar till livets slut. I samverkan mellan stat, region och kommun.

Därför yrkade vi på fortsatt öppet.

Vi socialdemo­krater har en strategi gällande vårdens utveckling genom hela kedjan. Riksdag, region och kommun. På detta sätt kan vi ställa om och nå framgång för att klara omvårdnade­n utifrån behoven.

Trygghet för de som behöver en bedömning även om det kan vara klockan 23.00

En röst på Socialdemo­kraterna är en röst för en sammanhåll­ande strategi i denna riktning som ni själva verkar dela, och då ni inte finns som parti i regionen och har något inflytande tackar vi för att Uddevallap­artiet stöder vårt yrkande i frågan och inriktning i allmänhet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden