Bohusläningen

Snabbväxan­de hamburgerk­edja till Torp

- Stefan Karlsson sk@bohuslanin­gen.se 0522-99263

Ännu en hamburgerk­edja är på gång att etablera sig. Platsen blir i den nybyggda delen av Torp köpcentrum.

– Vi fortsätter med en ganska aggressiv expansion trots corona, säger etablering­schef Björn Havden på Bastard Burgers.

Kedjan öppnade i Luleå 2016 och har nu 37 restaurang­er runt om i Sverige. Liksom hela branschen har verksamhet­en påverkats av pandemin, bland annat genom behovet av att under en period hålla stängt på Arlanda terminal 4 (inrikesfly­g). Ändå rullar koncernens expansion på. I slutet av mars och början av april öppnades till exempel två restaurang­er i centrala Göteborg. Planeringe­n för Torp köpcentrum började omkring årsskiftet.

– Sedan kom corona. Det gjorde att vi blev försiktiga men diskussion­erna fortsatte. Vi har haft en bra dialog med fastighets­ägaren Thon under hela processen, säger Björn Havden.

Avsikten är att öppna inom cirka tre månader.

– Exakt datum är inte spikat men vi siktar på någonstans kring slutet av oktober eller början av november, säger Björn Havden.

Är det inte ett vågspel att satsa på nya restaurang­er i dessa tider?

– Trots corona känner vi oss trygga med våra nyetableri­ngar. Sedan är det förstås svårt att svara på hur det blir om det kommer en fas två av pandemin i höst. Men vi har en bra dialog med fastighets­ägaren.

Bastard Burgers har inte egna fristående byggnader utmed vägarna som de största snabbmatsk­edjorna men återfinns både i stadskärno­r och i externa köpcentrum.

– Vi kommer att öppna ett antal enheter till under hösten 2020 och sedan går vi också in i Norge under 2021, säger Björn Havden.

 ?? Bild: Stefan Karlsson ?? Bastard Burgers öppnar på Torp köpcentrum under hösten.
Bild: Stefan Karlsson Bastard Burgers öppnar på Torp köpcentrum under hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden