Bohusläningen

Målskörden fortsätter för Rössö – tre nya mål för Sofia Olsson i helgen

- Malin Rindvik malrin@bohuslanin­gen.se

Dubbla målvaktsby­ten, hattrick och en 17-åring som debuterade. Lördagens heta match mellan IK Rössö och IK Gauthiod bjöd på en hel del händelser. – Jag är nöjd att jag håller nollan, sa målvakten Tilda Ljungström Lignell.

När ordinarie målvakten Linnea Samuelsson skadade sig på uppvärmnin­gen fick Tilda Ljungström Lignell, 17 år, göra sig redo och starta för första gången i damernas division 1. Men det skulle inte visa sig vara några problem.

– Jag blev väldigt nervös direkt när Linnea fick ont. Då trodde jag att hon skulle spela ändå. Men så sa ”Blom” (Anna Blom, tränare i Rössö red. anm.) att jag skulle göra mig redo, säger Ljungström Lignell som efteråt var tacksam för att laget peppade i gång henne innan matchen och sa att det skulle gå bra.

– Jag är nöjd att jag håller nollan, sa hon efteråt samtidigt som hon hade ett stort leende på läpparna och klappades om av lagkamrate­rna.

Det var ett taggat Rössö som tog emot Gauthiod på Rimnersval­len.

Redan efter fem minuters spel ledde hemmalaget med 2-0, båda målen genom Sofia Olsson.

Men anfallaren ville

mer. En minut in i den andra halvleken såg hon till att göra 3-0 till Rössö genom ett kanonskott utifrån straffområ­det.

På två matcher har Olsson därmed gjort sju mål.

Lagkamrate­n Anna Holmqvist ville inte vara sämre och knorrade snyggt in en frispark i den 52:a matchminut­en. Det var något som hon hade tränat på.

– Det var en variant som jag, Stella (Ullberg), Rebecka (Christenss­on) och Lisa (Halldin) tränat på. Lisa stegar upp fint och då tror alla att hon ska skjuta. Då blir det rörelse på motståndar­na och målvakten. Sedan curlar jag bara in den, säger hon.

Hon var annars nöjd med matchen som helhet.

– Vi jobbade oss in i den här matchen väldigt bra. Första halvlek var en väldigt fysisk halvlek. Vi hamnade i många närkamper på mitten med Gauthiod. I andra halvlek gjorde vi fler spelvändni­ngar och tröttade ut dem.

Att vädret bjöd

på stekhetta under lördagen var det nog ingen som missat. Två vattenpaus­er togs, som dessutom blev väldigt långa på grund av skador och byten.

I första halvlek skadade sig Gauthiods Stina Adamsson och fick bäras av planen. I andra halvlek tvingades även lagets målvakt Therese Johansson kliva av, på grund av värmen. Det resulterad­e i att en utespelare fick ställa sig i mål.

– Det var en riktigt tuff match på grund av värmen, sa en helt slut Anna Holmqvist efter matchen som menade att Rössö verkligen stod för en laginsats.

– Vi har flera spelare som klev fram vid olika tillfällen. Allt som allt var en jävligt bra match, avslutar hon.

Statusen på målvakten Linnea Samuelsson efter matchen var oklar.

Målvaktstr­änaren Thomas Larsson berättade att fingrarna vek sig bakåt på henne under uppvärmnin­gen men att det är oklart hur allvarlig hennes skada är. Tidigast på tisdag kan de komma med ett besked. Rössö spelar nästa match på lördag borta mot IK Friscopojk­arna.

 ??  ??
 ??  ?? 17-åriga Tilda Ljungström Lignell fick bara minuter innan lördagens match veta att hon skulle ställa sig i mål. Det blev en svettig insats men hon höll nollan i sin debut i division 1.
17-åriga Tilda Ljungström Lignell fick bara minuter innan lördagens match veta att hon skulle ställa sig i mål. Det blev en svettig insats men hon höll nollan i sin debut i division 1.
 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ??
Bild: Håkan Fredriksso­n
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden