Bohusläningen

Stämningsf­ull konsert med Rye & Barley på Råg kafé i fredags

- Evelina Ivarsson eveiva@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Råg kafé, Uddevalla

släppa in max ett tjugotal personer för att inte trängsel ska uppstå.

Vi som fått komma hit är alltså några få lyckligt lottade. Flera i publiken berättar att de musicerar själva, och att de hittat till konserten tack vare ett besök i basisten Hans Nymans butik ”Janssons musik”. Så även Jonathan Dickson, som ser Rye & Barley spela på Råg för andra gången den här sommaren.

– Det är en jättefin konsert och härlig stämning, dessutom är det trevligt att höra deras egna låtar, säger Jonathan Dickson.

Energin höjs snabbt

när Rye & Barley tar sig an den musik som Magnus Aronsson har skrivit. Gruppen spelar bara några enstaka covers från sin ordinarie repertoar ikväll. Även de är fina, men det är med den nya musiken som Rye & Barley är som bäst. Hur den ska genrebestä­mmas verkar medlemmarn­a dock inte vara riktigt överens om. Country, soul, gospel, americana eller folk? Texterna är i vilket fall på engelska. Paula Nyman och Magnus Aronsson sjunger fina duetter i refrängern­a, och får gång på gång publiken att skratta i mellansnac­ket.

Magnus Sjöqvist river av vassa gitarrsolo­n i kvällens ösigare låtar och Hans Nymans mjuka bas omfamnar innegården i de lugnare dito. Jag känner av en dov vibration i trägolvet – det är flera i publiken som stampar takten.

Rye & Barley är ett rutinerat och skickligt gäng musiker som verkligen gillar att spela tillsamman­s

Det märks att

Rye & Barley är ett rutinerat och skickligt gäng musiker som verkligen gillar att spela tillsamman­s. Paula Nyman har en fin scennärvar­o och ögonkontak­t med publiken. Som om varje sång var en historia som hon ville berätta, för just oss. Och vi vill gärna lyssna. Nej, Magnus Aronsson behövde inte oroa sig. Publiken verkar långt ifrån besviken.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden