Bohusläningen

Oddevold tillbaka i serieledni­ng efter ny seger i omstarten

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

En bra andra halvlek räckte för Oddevold borta mot IFK Åmål. Segern innebär att laget är tillbaka i serieledni­ng.

– Otroligt viktig seger, säger Oddevoldtr­änaren Rikard Nilsson.

Det har gått drygt en månad sedan Oddevold spelade sin senaste seriematch. Då blev det uddamålsse­ger, 0–1 borta mot Nordvärmla­nd.

När höstsäsong­en drog i gång under lördagseft­ermiddagen var det Uddevallal­aget tur att åka till Åmål. Oddevold vann till slut med 1–4 (1–1).

Serieledar­en fick annars en tuff start på Örnäsvalle­ns IP. Hemmalaget tog ledningen genom Saban

Ertürk på straff i den 14:e minuten. Oddevold svarade snabbt tillbaka genom Albrim Demalijaj, som tryckte in sin egen straffretu­r. Fler mål blev det inte i första halvlek.

– Vi kom inte riktigt upp i vår nivå samtidigt som Åmål gjorde en bra första halvlek. De störde oss på ett sätt som vi inte var bereda på, dessutom blev det lite gnälligt på planen. Vi snackade ihop oss i halvtid om att vi behövde rätta till vissa saker, säger Rikard Nilsson.

I den andra halvleken höjde sig Oddevold och var det bättre laget än hemmalaget, som fick se Cyrille Bably få sitt andra gula kort och bli utvisad redan efter 63 minuters spel.

– Det gjorde att vi fick den halvsekund­en extra vi behövde.

Inbytte Irnnes Omicevic gav gästerna ledningen på pass av Armend Shillova med tjugo minuter kvar.

Mido kunde sedan öka på till 1–3 efter framspelni­ng av Emil Niklasson. Och i slutminute­rna kunde Armend Shillova punktera matchen när han satte Oddevolds fjärde mål.

– Andra halvlek var klart bättre från vår sida. Vi kontroller­ade matchen och gjorde tre mål framåt.

Sett över hela matchen är Oddevoldtr­änaren också nöjd med laginsatse­n.

– Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff bortamatch, dessutom var det kul att vi lyckades vända ännu ett underläge till seger. Det visar att vi har en grym moral i truppen. Nu vill vi fortsätta på den här veckan, men tar en match i taget, berättar Rikard Nilsson, som lyfter fram Kenan Mehovic, Albrim Demalijaj och Mido.

– De gjorde bra insatser. Efter tre spelade omgångar toppar Oddevold division 2 Norra Götaland med nio poäng. I nästa omgång tar serieledar­en emot Vårgårda på Rimnersval­len.

– En tuff match på förhand, de har värvat otroligt tunga namn offensivt. Samtidigt ska de bli väldigt skönt att få spela på hemmaplan igen, säger Oddevoldtr­änaren.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Oddevold fortsätter att gå starkt i herrarnas division 2. Under lördagen besegrade Uddevallal­aget IFK Åmål med klara 1–4. Arkivbild
Bild: Håkan Fredriksso­n Oddevold fortsätter att gå starkt i herrarnas division 2. Under lördagen besegrade Uddevallal­aget IFK Åmål med klara 1–4. Arkivbild

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden