Bohusläningen

IFK Uddevalla tappade segern hemma mot Hjo

- Malin Rindvik malin.rindvik@bohuslanin­gen.se 0522-99000

Några timmar innan premiärmat­chen blev den tidigare Lsk-spelaren Patrik Adamczyk klar för IFK Uddevalla. Men han kunde inte hjälpa laget till seger. Istället fick man spela med en man kort under större delen av andra halvlek.

En premiärmat­ch i augusti? Jo det stämmer faktiskt.

IFK Uddevalla hade nämligen skjutit upp sin division 3-premiär två gånger om och därför spelade laget sin första match på lördagen.

Innan matchen kunde tränaren Agim Kastrati också meddela den goda nyheten att Patrik Adamczyk nu bestämt sig för att spela med IFK Uddevalla. Adamczyk kommer senast från Ljungskile SK. I matchen mot IFK Hjo var han med från start.

– Det betyder väldigt mycket att vi fick honom klar idag (läs lördag). Jag har velat ha honom länge i laget och äntligen kom han till oss, säger Agim Kastrati.

IFK Uddevalla fick annars en tuff start på matchen och tvingades till ett byte redan efter drygt fem minuter. Noraldin Aziz tvingades då kliva av med en bristning.

Men laget lät sig inte stoppas av det och fortsatte planen med att lägga hög press. Det gav också utdelning när Linus Skarin, som dagen till ära flyttat fram till forward, tog emot bollen i straffområ­det och sköt 1-0 till IFK Uddevalla.

– Vi kom runt mycket på kanten och kunde skjuta in mycket bollar på våra anfallare. I mina ögon var vi överlägsna i första halvlek. Vi kunde gjort fler mål men skärpan satt inte där, säger Kastrati.

IFK Uddevalla gick till pausvila med en 1-0-ledning.

Men efter bara fem minuter i den andra halvleken visade domaren upp det andra gula kortet till IFK:S Ermin Ajdarpasic som därmed fick lämna planen.

Med en man kort blev det desto jobbigare för IFK Uddevalla. I ett försök att ändå öka på sin ledning valde Kastrati att köra på en trebacksli­nje och hålla kvar sina två forwards. Men när Hjo-spelaren Elvedin Kusturica fick tag i bollen missade han inte.

Med drygt 20 minuter kvar var ställninge­n 1-1.

– Det är tufft att spela med en man kort under större delen av andra halvlek. Killarna fick verkligen kämpa och jag tycker att de visade en bra moral, säger Kastrati.

Matchen slutade också 1-1 och därmed fick IFK Uddevalla med sig en poäng, något som tränaren var missnöjd med.

– Jag är inte nöjd poängmässi­gt. Men det är inte så mycket att göra. Vi får fortsätta att kämpa på med de unga killarna vi har i laget.

IFK Uddevalla har nu ett tufft spelschema när de ska hinna spela ikapp matcherna de missat innan sommaruppe­hållet. På tisdag spelar de hemma mot Alingsås, nästa lördag mot Kortedala och fyra dagar senare spelar de borta mot IFK Skövde.

?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Ermin Ajdarpasic (nummer 19) drog på sig sitt andra gula kort tidigt in i den andra halvleken och IFK Uddevalla fick därmed spela med en man kort resten av matchen.
Bild: Håkan Fredriksso­n Ermin Ajdarpasic (nummer 19) drog på sig sitt andra gula kort tidigt in i den andra halvleken och IFK Uddevalla fick därmed spela med en man kort resten av matchen.