Bohusläningen

Dags att kommunen kommer med svar om badhuset

- Uddevallab­o

Uddevalla kommun har med Peab tecknat ett avtal om byggande av ett nytt badhus. Som skattebeta­lare i Uddevalla har jag några frågor till kommunen som det vore önskvärt att ni svarade på. Det borde inte vara svårt att svara på då ni ju beräknat att lägga närmare en halv miljard på detta och då måste det väl ändå vara genomtänkt. Så jag välkomnar era svar på mina frågor.

1. Vad säger avtalet med Peab om det visar sig att det inte går att bygga på planerad plats och vad kostar det kommunen om bygget ej blir av på tänkt plats och avtalet hävs?

2. Kommunen har i sina många svar till Ljungskile SK genom åren uttalat att Rimnersval­len är kommunens huvudarena för fotboll, och hur tänker man med uppvärmnin­gsplaner i anslutning till Rimnersval­len när dessa offras för ett nytt badhus? Skall man lasta spelare i bussar till andra planer? Här blir väl Uddevalla först i landet med att ha en huvudarena för fotboll som helt kommer sakna intilligga­nde gräsplaner. Så grattis till detta.

3. Att ersätta konstgräsp­lanen med att köpa/hyra in sig på Fridhem kan väl inte vara genomtänkt. Skall man erbjuda träningsti­der på natten? Det blir som att slopa en normalt fullastad buss och be resenärern­a gå på en annan fullastad buss.

4. Var planeras det för ytterligar­e parkering för besökare till badhuset och innebär en sådan att exempelvis kastplanen för friidrotte­n som i år blev klar efter nästan tio år tas bort, och var skall den i så fall byggas härnäst?

5. Vad är kostnaden för att flytta råvattenle­dningen beräknad till, samt kostnaden för flytt av högspännin­gsledninga­r som jag tidigare hört behöver dras om?

Jag nöjer mig med dessa fem frågor och jag förväntar mig att någon från kommunen svarar på mina frågor. Politikern­a älskar ju att bedriva dialog via insändare.

 ?? Bild: Lasse Edwartz ?? ”Skall man erbjuda träningsti­der på natten?”, undrar insändarsk­ribenten.
Bild: Lasse Edwartz ”Skall man erbjuda träningsti­der på natten?”, undrar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden