Bohusläningen

Thomas Stenström om kvällens spelning i ”Allsång på Skansen”

- Evelina Ivarsson eveiva@bohuslanin­gen.se 0522-99200

I kväll ser vi honom i ”Allsång på Skansen”. Vi pratade med Thomas Stenström som fortfarand­e känner sig som en 14-åring i Uddevalla.

I maj i år släppte Thomas Stenström låten ”Dom får mig aldrig levande” tillsamman­s med den erfarne rapartiste­n Petter.

– Jag har den djupaste respekt för Petter. Han släpper musik i en sådan takt och håller sig alltid aktuell för sig själv. Det märks att han genuint brinner för sin musik, han blir fortfarand­e lika nervös som jag inför en konsert. Det är skithäftig­t, säger Thomas Stenström.

När de i kväll framför

sin gemensamma låt i ”Allsång på Skansen” spelas programmet in utan de sedvanliga, tusentals åskådarna på plats.

– Jag har gjort flera livespelni­ngar utan publik under året, och det är ungefär en procent lika kul som att spela med publik, berättar Thomas Stenström.

Det tomrum som uppstod i och med årets alla inställda spelningar har han fyllt med att träffa vänner och familj i Uddevalla, och att spela in ny musik.

– Jag hade en massa överskotts­energi som jag behövde lägga på något. Så jag riktade den in i arbetet i studion.

De nya låtarna hoppas Thomas Stenström på att släppa i början av nästa år.

– Men jag börjar bli gammal i gamet nu och har lärt mig att det är fler parametrar som ska till än att jag ska bli färdig med en låt. Men jag tycker alltid att det dröjer för länge innan jag kan släppa dem.

I mars i år skulle han ha spelat på Cirkus i Stockholm, något utav en milstolpe i hans musikkarri­är. Men Thomas Stenström tar det hela med ro.

– Så klart är jag väldigt sugen på att spela live men det är ingen rättighet, det är värre saker som har hänt den senaste tiden. Jag känner mig fortfarand­e som en Uddevallak­ille på fjorton bast så jag blev mest genuint förvånad och glad när det såldes så många biljetter.

Datumet som först blev framskjute­t till september och är nu satt till nyårsdagen.

– Jag är en jävligt optimistis­k snubbe så jag är helt hundra på att det blir av. Första januari är ett häftigt datum. Vi hoppas på att det kan bli en omstart inför ett bättre år än 2020.

Dagens unga Uddevallab­or

med musikdrömm­ar uppmuntrar han att skriva om livet i hemstaden.

– Skriv om Uddevalla. Skriv om det du kan, om det du har upplevt. Då är det sant, och då blir det också bra. En person som du ser på Medborgarp­latsen är inte viktigare än någon du ser på gatan i Uddevalla. Den personens historia är tvärtom mer relevant och intressant för du kan den bättre, säger Thomas Stenström.

 ??  ??
 ?? Bild: Adrian Pehrson ?? Thomas Stenström har lagt sommaren på att vara i studion och spela in ny musik.
Bild: Adrian Pehrson Thomas Stenström har lagt sommaren på att vara i studion och spela in ny musik.
 ?? Bild: Edvin Bergström ?? Thomas Stenström spelade live på Mortens i Uddevalla i december förra året.
Bild: Edvin Bergström Thomas Stenström spelade live på Mortens i Uddevalla i december förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden