Bohusläningen

Oscar Lind imponerade i Tjeckien – cyklisten vann premiärlop­pet

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se

Årsdebut och tuff konkurrens. Då svarade Uddevallac­yklisten Oscar Lind för en kanontävli­ng och premiärvan­n i Strabag MTB cup i Tjeckien.

Under helgen avgjordes Strabag MTB cup i Zadov, Tjeckien, med 100 startade från tio olika länder.

För Oscar Lind

från Uddevalla, var det här första tävlingen för i år. Lind, som är fostrad i Uddevalla cykelklubb men numera tävlar för Team Serneke Allebike, vann juniorklas­sen i ett starkt startfält.

– Jag är väldigt nöjd med min prestation. Det var ett tufft lopp, men jag gjorde ett ryck under sista varvet och kunde vinna till slut. Jag hade bra flyt i åkningen på en bra och tuff bana, säger Oscar Lind när han summerar sin insats.

Uddevallac­yklisten vann framför tvåan Oliver Vedersø Sølvhøj, Danmark och trean David Sulc från Tjeckien.

– Konkurrens­en var otroligt tuff, det var många duktiga cyklister på plats. Därför var det lite extra kul att vinna. En bättre start på säsongen än så kunde jag inte få.

Förutom ett gott

formbesked gav tävlingen honom även tävlingsgl­ädje och motivation inför kommande tävlingar.

– Segern betyder givetvis mycket för mig. Nu måste jag fortsätta träna hårt och förbereda mig inför nya utmaningar, säger 17-åringen.

Efter ett tufft år utan tävlingar på grund av coronaviru­set tycker han det var kul att få tävla igen.

– Det var såklart jättekul, det finns inget bättre än att få tävla. Jag såg verkligen fram emot helgens tävling. Samtidigt visste jag inte riktigt hur det skulle gå, med tanke på att det var min första tävling för i år, berättar Lind, som känner sig i bra form inför kommande tävlingar.

Uddevallak­illen har skördat

stora framgångar på sistone. Tidigare i vintras tog han ännu ett Sm-guld i juniorklas­sen i Varberg.

Nu ligger fokus veckans träningslä­ger med svenska cykellands­laget i Falun där olika tester kommer att genomföras.

Det var ett tufft lopp, men jag gjorde ett ryck under sista varvet och kunde vinna till slut

Oscar Lind

Därefter väntar deltävling­en

Junior world series i Tjeckien den 28 augusti.

– Det ska bli jättekul att tävla i Tjeckien igen. Den här tävlingen är något större än den jag deltog i helgen, så det känns spännande. Jag hoppas att jag kan göra något bra där också. Det kommer att bli väldigt bra, säger Oscar Lind, som ser fram emot att få tävla internatio­nellt igen.

 ?? Bild: Jakub Caha ?? Uddevallac­yklisten Oscar Lind svarade för en kanontävli­ng i Zadov, Tjeckien under helgen. 17-åringen drog det längsta strået i ett starkt startfält.
Bild: Jakub Caha Uddevallac­yklisten Oscar Lind svarade för en kanontävli­ng i Zadov, Tjeckien under helgen. 17-åringen drog det längsta strået i ett starkt startfält.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden