Bohusläningen

Flodin: ”Jag är så glad att jag får sjunga med er”

-

Operasånga­ren Thomas Flodin tog ton och fick understöd av musikerna Anders Ådin och Putte Johander på Kosterhave­ts Ekobod. Trions framträdan­de kryddades med en ung debutant.

Det var en sådan kväll i augusti man inte önskade skulle ta slut. Besökarna på Kosterhave­ts Ekobod fick uppleva sensommarv­ärme, stämda instrument och sång av högsta klass.

Goda vännerna Anders Ådin, Putte Johander och Thomas Flodin möttes upp. Bandet mellan musikerna är starkt. Tillsamman­s gav de besökarna en minnesvärd afton.

– Vi behöver inte ens repa. De vet vad som gäller, säger Thomas Flodin.

Senaste gemensamma

spelningen var på nationalda­gen den 6 juni. Nu tog de med sig liknande upplägg till Koster.

– Men i dag är det säkert 15 grader varmare. Det påverkar. Folk blir gladare, fryser mindre och stämningen är mer avslappnad, säger Thomas Flodin.

Kvällens repertoar innehöll bland annat tolkningar av Evert Taube och Cornelis Vreeswijk.

– Mycket av materialet kommer från mig. Och med det sagt, låtar som jag tycker om. Putte är sprungen ur improvisat­ionsmusik. Efter uppmuntran av honom vågar jag mig mer framåt.

– För mig är det vansinnigt kul att ge sig iväg på den musikalisk­a resan från en ordinär visa. Det är roligt att inte riktigt veta hur det blir och var man landar, säger Ander Ådin som senare bytte ut gitarren mot stränginst­rumentet vevlira.

Kontrabasi­sten Putte Johander,

liksom publiken på stolarna i trädgården, njöt av kvällen. Han tycker att samspelet med Anders ger annorlunda infallsvin­klar.

– Jag får också energi av Anders när han hittar nya inslag. Det ger mig många nya ljud som jag behöver reagera på.

Anders Ådin, Thomas Flodin och Putte Johander får in ett uppskattat gästspel: Thomas sexåriga dotter, Viktoria, gör sångdebut till allas stora förtjusnin­g.

– Ja, det var hennes premiär på scenen. Jag tycker det var otroligt kul att hon ville sjunga. Just nu är hon jätteglad och stolt, det kan jag lova, säger pappa Thomas.

Operasånga­rens nästa stora

uppträdand­e blir Carmen av Bizet i Oslo. Han känner också stor tacksamhet över samarbetet med Anders Ådin och Putte Johander.

– Jag är så glad att jag får sjunga med er, säger Thomas Flodin.

Jag får också energi av Anders när han hittar nya inslag. Det ger mig många nya ljud som jag behöver reagera på.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Thomas Flodin, Anders Ådin och Putte Johander spelade och sjöng på Kosterhave­ts Ekobod.
Bild: Thomas Bennelind Thomas Flodin, Anders Ådin och Putte Johander spelade och sjöng på Kosterhave­ts Ekobod.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden