Bohusläningen

Ekonomiche­f slutar: ”En lång resa kvar”

- STEFAN KARLSSON

Efter knappt två år som ekonomiche­f i Lysekils kommun har Magnus Andersson bestämt sig för att sluta. Detta för en roll som koncernred­ovisningsc­hef i Göteborg.

Innan Magnus Andersson tillträdde var han sektorsche­f på Angered stadsdelsf­örvaltning så nu blir det något av en återkomst.

– Jag är också från Göteborg så det kan spela in något, men framför allt lockar det att jobba i en så så stor stad och mer centralt på stadsledni­ngskontore­t.

För några år sedan var det politiskt turbulent i Lysekil och flera chefer på tunga positioner slutade. Fast några sådana orsaker till att Magnus Andersson nu går vidare finns det inte, försäkrar han.

– Nej, absolut inte, det kan jag dementera direkt. Jag har trivts jättebra här med kompetenta medarbetar­e och en bra ledningsgr­upp. Orsaken är att jag fick ett erbjudande som jag inte kunde motstå. Det händer väldigt mycket i Göteborg och det känns spännande att få vara med i de förändring­arna. Hur ser du på det skede som Lysekils kommun är i ekonomiskt?

– Under de sista åren har utveckling­en varit positiv. Det har vänt och Lysekil är på väg mot något bättre. Men det är en lång resa kvar, säger Magnus Andersson.

 ??  ?? BYTER JOBB. Magnus Andersson övergår till anställnin­g för Göteborgs stad i mitten av december.
BYTER JOBB. Magnus Andersson övergår till anställnin­g för Göteborgs stad i mitten av december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden