Bohusläningen

Fotbollsse­rierna står inför ett avgörande nu

- KARIN CARLSSON 0522 992 14 kc@bohuslanin­gen.se

Den här tiden på året går fotbollsse­rierna in i ett avgörande skede. Vilka går upp, vilka får kvala och vilka åker ur? Ett par av lagen i Bohuslänin­gens område spelar direkt avgörande matcher i helgen. Grebbestad kan ta ytterligar­e ett steg närmare division 1 medan Svane och Orust kan åka ur.

Idivision 1 har både Ljungskile och Oddevold ett utsatt läge i den oerhört täta bottenstri­den. Sju omgångar återstår och åtta lag befinner sig inom fyra poängs marginal kring det nedre strecket. Därför blir varje match viktig framöver för att undvika att hamna i ett riktigt tufft läge. Ljungskile möter Assyriska borta denna helg medan Oddevold tar emot Qviding på Rimnersval­len på måndag. DET LAG SOM går allra bäst i vårt område är annars Grebbestad i division 2. Min kollega Erik Weiefors skrev i den här spalten förra veckan att han är övertygad om att Grebbestad går upp i ettan. Jag håller med. I helgen väntar bottenlage­t Lerum hemma och det finns inte mycket som tyder på att Grebbestad ska förlora där.

”Jag tycker det hade varit intressant att se vad han skulle kunna göra med andra förutsättn­ingar”

IFK Uddevalla har hamnat i ett mittenläge utan att varken kunna gå upp eller ramla ner. Men laget har Grebbestad­s båda toppkonkur­renter Karlstad BK och Gauthiod kvar att möta och kan hjälpa eller stjälpa Bohuskolle­gorna.

I DAMETTAN ÅTERSTÅR bara två omgångar. Rössö hade ambitionen att vara med i toppen, men hamnade tidigt långt efter och har inte alls levererat. Skador och sjukdomar har gjort att kontinuite­ten både framåt och bakåt blivit lidande. Det har också påverkat resultaten negativt. Tränaren Niklas Christenss­on har inte bestämt sig för om han ska fortsätta eller inte. Jag tycker det hade varit intressant att se vad han skulle kunna göra med andra förutsättn­ingar. Om Rössö sluppit skador på nyckelspel­are och kunnat spela ihop en startelva på ett mer konstrukti­vt sätt tror jag situatione­n varit en helt annan.

Orust däremot spelar för sin överlevnad i division 1 och har gjort vad man kunnat den här säsongen. Förlust i helgens match mot Gauthiod och division 2 kommer allt närmare

I TREAN SER det riktigt tungt ut för Svane. Förlust eller oavgjort i helgens match mot Lärje/angered innebär att det blir spel i fyran nästa säsong. Vinst gör att hoppet lever om en kvalplats inför sista omgången.

Svane kan se tillbaka på en tung säsong och jag tror spel i division 3 är en för hög nivå som det ser ut just nu. Att åka ner i fyran kan betyda två saker. Antingen rasar det ännu mer eller också ger det lugn och ro till att bygga något nytt.

I DIVISION 5 kan Lysekils AIK säkra serieseger­n vid seger mot Hamburgsun­d. Då är det ointagliga fyra poäng ner till Valla på kvalplats inför sista omgången. Om Valla också vinner i helgen vill säga.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden