Bohusläningen

Tuff uppgift väntar Ljungskile

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Sju omgångar kvar och bara fyra poäng mellan den övre tabellhalv­an och nedflyttni­ngsplats. Söderettan har utvecklats till ett inferno för de inblandade lagen.

För Ljungskile har höstens hittills branta nedförsbac­ke inneburit att laget nu är på mycket osäker mark och en redan efterlängt­ad seger har sällan varit viktigare.

Lördagens motståndar­e Assyriska slåss för att ta sig över nedflyttni­ngsstrecke­t. Senast vände laget 1–4 i paus till 5–4-seger borta mot bottenkonk­urrenten Rosengård och har sedan 0–5-förlusten mot Oddevold i augusti inte förlorat och tagit tio poäng på fyra matcher.

– DE ÄR säkert väldigt motiverade och har gjort det bra i de senaste omgångarna. Ett tekniskt lag som inte blir att leka med på konstgräse­t, säger Lars-olof Mattsson om återkomste­n till arenan där han 2002 med Västra Frölunda sånär vann ett allsvenskt kval mot IFK Göteborg.

– Jag har många fina minnen från den arenan och tar gärna ett till i helgen, säger han.

I VECKAN HAR LSK gnuggats lite extra med detaljer i spelet.

– Vi har tittat på en del misstag som gjorts och straffat oss. Vi har jobbat med att förändra det och hoppas träffa rätt i de detaljerna mot Assyriska, säger Mattsson som inte minst hoppas på att det lossnar i målskyttet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden