Bohusläningen

Rössö för långt efter inför serieavslu­tningen

- KARIN CARLSSON 0522-992 14 kc@bohuslanin­gen.se

Rössö hade ambitioner att hänga med i toppen av damettan. Men med två omgångar kvar är laget fyra – med hela 19 poäng upp till serieledan­de Lidköping.

Rössös plan på sikt är att ta sig upp i elitettan. Men än så länge är det en bit kvar. Det visar årets säsong i division 1. Före säsongen startade sa tränaren Niklas Christenss­on att han höll Lidköping och Qbik som favoriter, men att Rössö skulle haka på topplagen. När säsongen nu summeras ser det helt annorlunda ut.

– Vi hade hoppats vara närmare topplagen, men tyvärr har det inte riktigt blivit så, säger han inför säsongens sista hemmamatch mot Rävåsen.

EN AV FÖRKLARING­ARNA är, enligt Niklas, att Rössö gjort för lite mål. Däremot är han överraskad över att försvarssp­elet fungerat så bra som det gjort.

– Vi har haft tre olika målvakter och åtta olika mittbacksp­ar över 18 omgångar på grund av skador och sjukdomar bland annat. Ändå har det varit stabilt, förutom senaste matchen mot Rynninge. Det är jag lite förvånad över, säger han.

Framåt har det däremot inte varit lika bra, tycker han. Förklaring­en är även där att skador och sjukdomar stört kontinuite­ten.

– Emma Karnström missade hela våren och Jennica Johansson var också skadad en period. Många matcher har vi varit med länge i och vi har flera uddamålsfö­rluster, 0–1. Men totalt sett har vi gjort för lite mål, det är bara att konstatera, säger Niklas.

SERIEN AVSLUTAS MOT serieledan­de Lidköping borta den 1 oktober. Niklas Christenss­ons kontrakt går ut och det är ännu oklart om han fortsätter eller inte.

– Vi har inte pratat om framtiden ännu. Det beror helt enkelt på att vi inte hittat en dag som passar. Men vi hoppas kunna göra det i nästa vecka innan serien är slut, och att jag ska ha ett besked om hur det blir då, säger han. Är du sugen på att utveckla detta laget vidare?

– Ja, det är jag väl i och för sig. Men som sagt, förhoppnin­gsvis har jag ett besked att ge nästa vecka om hur det blir, säger Niklas Christenss­on.

”Vi hade hoppats vara närmare topplagen, men tyvärr har det inte riktigt blivit så”

 ?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? FORTSÄTTER? Tränaren Niklas Christenss­on ska sätta sig ner med Rössö nästa vecka för att diskutera en fortsättni­ng i klubben.
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N FORTSÄTTER? Tränaren Niklas Christenss­on ska sätta sig ner med Rössö nästa vecka för att diskutera en fortsättni­ng i klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden