Bohusläningen

Grebbestad mot bottenlage­t

- KARIN CARLSSON 0522-992 14 kc@bohuslanin­gen.se

Grebbestad kryper allt närmare division 1. Fyra omgångar återstår och nu väntar match mot jumbon Lerum.

Tränaren Matti Demegård är, trots lagets situation, försiktig och säger att det är match för match som gäller.

– Jag kanske är lite tråkig, men jag resonerar exakt som inför alla matcher oavsett motstånd. Vi ser till den här matchen och inte längre än så, säger han.

DÄREMOT HÅLLER HAN med om att Grebbestad får gälla som favorit mot bottenlage­t Lerum. Men det gör inte saken enklare, menar han.

– Favoriter är vi ju, men favoritska­p är en sak och hur det ser ut i verklighet­en en helt annan. Idrott och fotboll kan ju vara lite speciellt ibland. Det är inte alltid den vinner som har bäst tabellläge och det kanske är tur det.

Han vet av erfarenhet hur det kan se ut. Senast Grebbestad förlorade var det just mot ett lag längre ner i tabellen, nämligen Vänersborg­s IF. Därför höjer han ett varningens finger också för Lerum.

– Även om det inte ser bra ut så har väl Lerum en teoretisk chans att hänga kvar, men då måste de vinna allt samtidigt som Skoftebyn förlorar allt. Jag utgår i från att de gör precis allt för att vinna mot oss.

Skyttekung­en Jonas Henriksson spelar inte i lördagens match. Han är avstängd efter att ha fått tre varningar.

DESSUTOM ÄR CHRISTOPHE­R Söderlund inte redo för spel ännu efter skada.

– Vi väntar nog med att matcha honom igen med tanke på att det är flera tuffa matcher kvar, säger Demegård.

Förutom Lerum har Grebbestad också kvar att möta Gauthiod och Skoftebyn på hemmaplan. Dessutom väntar ett formstarkt Stenungsun­d borta i näst sista omgången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden