Bohusläningen

Holmdahl: ”Vi har kommit till vägs ände”

- KARIN CARLSSON

Ordförande Erland Holmdahl beklagar att Hasses Stiller slutar, och någon ny klubbchef har Ljungskile inte råd med.

Att Ljungskile ständigt kämpar med sin ekonomi är ingen hemlighet. Just den problemati­ken är också en stor anledning till att Stiller slutar, enligt Holmdahl.

– Det är väl ingen hemlighet att han inte orkar med det ständiga krigandet för att vi har brister i kassan. Vår förhoppnin­g hade varit att han skulle kunna jobba mer offensivt mot sponsorer och andra externa kontakter, men så har det inte blivit, säger Holmdahl.

NÅGON ERSÄTTARE TILL Hannes Stiller blir det inte i den form som varit. I stället kommer arbetsuppg­ifterna att fördelas på många personer. Ljungskile­s ekonomiska situation är mer ansträngd än på länge och att då ha en avlönad klubbchef fungerar inte.

Föreningen lever på ideellt arbete och privata finansiäre­r. Som så många gånger tidigare betonar Holmdahl att det är driften av den egna arenan som är på väg att knäcka klubben.

– Vi har kommit till vägs ände när det gäller att pressa människor att ställa upp för oss. Nu måste vi ta kontakt med kommunen igen för att hitta en lösning. Det krävs radikala grepp. Är det risk för att klubben inte klarar sig utan kommunalt stöd?

– Jag är alltid optimist, men det måste till en helt annan lösning med arenan som vi får ta senare.

Erland Holmdahl kommer att sakna en god kollega när Stiller nu slutar.

– En underbar kille som vi haft bra samarbete med. Han är kompetent och noggrann och det har alltid varit kul att komma till jobbet och träffa honom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden