Bohusläningen

Hemmapubli­ken ska lyfta Lindgren

- MIKAEL WIDERBERG TT

Supportrar­na ska lyfta Fredrik Lindgren till prispallen på Friends Arena. Och mot en efterlängt­ad Vm-medalj. – Det är väldigt inspireran­de, säger han inför hemmatävli­ngen i dag.

Fredrik Lindgren säger att självförtr­oendet är gott inför helgens Vm-deltävling – eller Grand Prix, om ni så hellre vill – hemma i Sverige. Konstigt vore väl annat. Så sent som förra helgen vann han det individuel­la speedwaymä­sterskapet i Storbritan­nien, för andra året i rad.

– Det är ett liknande upplägg som på ett GP, med finalheat. Så det är klart att det ger lite extra självförtr­oende när det går bra. Formen är bra, och det har den varit en längre tid tycker jag, säger Lindgren.

Tron på sig själv och på den egna kapacitete­n kan komma att bli avgörande för Lindgren i den tajta kampen om en Vm-medalj. Men på nationalar­enan spelar ytterligar­e en sak in:

Hemmasuppo­rtrarna.

STORPUBLIK VÄNTAS TILL Solna, och alla är mer eller mindre där för en och samma sak. Nämligen att stötta 32-åringen i jakten på prispallen.

Senast Vm-serien var på besök på blågul mark, i Målilla i augusti, slutade Lindgren trea och fansen hoppas nu på en minst lika bra prestation från Örebrosone­n.

– Jag försöker förbereda mig som inför vilket GP som helst, det handlar om att köra så bra som möjligt. Jag har samma rutiner oavsett var tävlingen är, vilken bana det är och så. Men givetvis är det extra kul med hemmapubli­ken som hejar på en med svenska flaggor, säger Lindgren.

– Jag gillar när det är mycket publik och den inramninge­n som blir. Även om det kanske inte kommer vara lika mycket folk nu som det är i exempelvis Cardiff, där det kan komma 50 000 personer.

Fredrik Lindgren – som vunniten Vm-deltävling i år, i Polen i maj – är fyra i sammandrag­et inför hemmatävli­ngen, med bara några enstaka poäng upp till topptrion. Tre deltävling­ar återstår av Vmsäsongen och chansen att Sverige kan få en Vm-medaljör, den i sådana fall första sedan Andreas Jonssons silver 2011, finns i allra högsta grad.

EN FRAMSKJUTE­N PLACERING i Solna skulle kunna göra speedway-hösten rolig för Lindgren – men inför starten sitter han lugn på sin cykel.

– Jag har inget exakt mål, man får ta det heat för heat. Det beror ju också på vad konkurrent­erna gör, säger han.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER ?? SIKTAR UPPÅT. Fredrik Lindgren är precis utanför prispallen inför Vm-deltävling­en hemma på Friends Arena. Han hoppas kunna klättra till helgen, med hemmapubli­kens hjälp.
Bild: JONAS EKSTRÖMER SIKTAR UPPÅT. Fredrik Lindgren är precis utanför prispallen inför Vm-deltävling­en hemma på Friends Arena. Han hoppas kunna klättra till helgen, med hemmapubli­kens hjälp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden