Bohusläningen

Mike Zito först ut på Muddy’s

-

Hösten är här även för våra bluesälska­nde vänner i Uddevalla. Först ut hos bluesfören­ingen denna höst är den amerikansk­a stjärnan Mike Zito.

Spelningen på Bastionen i kväll är Mike Zitos enda spelning i Sverige.

– Mike Zito är topp 5 bland de kommande profilerna. Han var dragplåste­r på norra Europas största bluesfesti­val, Notodden, i somras och spelar lite mer åt det rockiga hållet. Han har ett stort register och kan spela mycket inom bluessfäre­n, säger Christer Johansson, bluesfören­ingens ordförande till Uddevalla 7 dagar.

UDDEVALLA BLUESFÖREN­ING HAR en konsert i månaden under hösten. Den 14 oktober kommer svenska Erika Baier & the Business, som har både 60-talslåtar och nyare musik på sin repertoar.

Den 4 november är det dags för Keith Dunn och Dino Walcott, två amerikansk­a artister som bor i Holland och spelar traditione­ll, äldre blues med sång, munspel och gitarr. Den 2 december, slutligen, kommer Lisa Lystam Family Band från Stockholm.

SOM FÖRBAND TILL konsertern­a försöker föreningen ha lokala och regionala band, som på så vis får chansen att spela inför publik.

På lördag kommer Backwater Bluesband, i oktober är det Major Business, och i december är det Bull´s Eye.

 ?? Bild: FRANK ZERBST ?? EXKLUSIVT. Mike Zito Trio turnerar just nu i Europa, men spelningen i Uddevalla i kväll är den enda i Sverige.
Bild: FRANK ZERBST EXKLUSIVT. Mike Zito Trio turnerar just nu i Europa, men spelningen i Uddevalla i kväll är den enda i Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden