Bohusläningen

Utredning om mord fortgår

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

UDDEVALLA: Polisen har en teori om hur det förmodade mordet i Hogstorp gick till, men mycket arbete återstår. I veckan väntar obduktion.

Polisen har en teori om hur den man som hittades död i en bil i Hogstorp bragts om livet. Men än finns mycket oklarheter och en obduktion väntas bli av först i slutet av veckan.

Under måndagsmor­gonen fortsatte utredninge­n kring det som polisen tror handlar om ett mord. De två personer som greps under helgen sitter fortfarand­e anhållna, det handlar om en man i 35-årsåldern som misstänks för mord, alternativ­t dråp, och en kvinna i 55-årsåldern som misstänks för medhjälp till mord, alternativ­t dråp.

NÄR DEN AVLIDNE hittades tidigt på lördagsmor­gonen var polisen först osäker på om det låg ett brott bakom mannens död. Men relativt snart inleddes en förundersö­kning gällande mord. Vad som gjorde att polisen ändrade sig vill inte Sten Rune Timmersjö på polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal svara på.

– Det är en sån där detalj jag inte kan gå in på riktigt, säger han. Enligt de uppgifter som Bohuslänin­gen fick i helgen hade inga synliga skador synts på mannen, stämmer det?

– Jag vill inte kommentera det i dagsläget. Jag avvaktar gärna obduktione­n som ska göras i slutet av veckan. Det är hög prio på det.

När polisen hittar en avliden person och inte vet vad som ligger bakom personens död brukar man som rutin inleda en förundersö­kning om mord. Detta för att få tillgång till fler verktyg och för att minimera risken att något viktigt missas. I det här fallet är polisens misstankar starkare än så.

– Det här har inte startats upp för säkerhets skull. Här finns det saker som tyder på att det har hänt ett brott, säger Timmersjö, som inte vill gå in på vad dessa saker är.

– Jag kan säga att vi har en teori om vad som hänt. Men jag vill inte säga vad vi tror är dödsorsake­n.

Mannen hittades i en bil som stod på en bensinstat­ion i Hogstorp. Enligt uppgifter till Bohuslänin­gen under söndagen stod bilen vid en pump, som att den var på väg att tanka. Det är också där som polisen tror att mordet har skett.

– Det är sånt vi håller på och undersöker, men vi tror att det är den

”Jag kan säga att vi har en teori om vad som hänt.”

platsen. Vi tror att det hänt där eller i dess närhet.

DE TVÅ MISSTÄNKTA är enligt Sten Rune Timmersjös uppfattnin­g bekanta med varandra. Däremot ska offret och de misstänkta inte ha känt varandra, enligt de uppgifter polisen har i nuläget.

– Det är också såna saker som vi ska utreda. Det finns inget som tyder på i det här läget att de kände varandra. Men det kanske visar sig att de var kompisar, säger han.

Under söndagen efterlyste polisen tips från allmänhete­n som passerat platsen för det misstänkta mordet, det är en vädjan som polisen fortfarand­e har.

– Vi har fått ett par som har hört av sig. Men vi tror att det mellan fem och sex på lördagen är betydligt fler som passerat Hogstorp så vi är tacksamma om de hör av sig, säger Sten Rune Timmersjö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden