Bohusläningen

M-politik ger mer pengar i plånboken

-

Moderatern­a vill införa ett bidragstak. Det måste alltid finnas drivkrafte­r att jobba

SKATTER. Pensionäre­r och alla som jobbar har ett viktigt val den 9 september. Skillnaden mellan Moderatern­as och Socialdemo­kraternas skattepoli­tik är stor. Varje Uddevallab­o måste betala tusentals kronor extra med S-märkt politik. Moderatern­a vill sänka skatterna för pensionäre­r och för alla som jobbar.

Svensk ekonomi är stark, men det finns både problem och utmaningar. Fortfarand­e lönar det sig bättre för en del att leva på bidrag än att ställa klockan och gå till jobbet. Det kan vi moderater aldrig acceptera.

När fler jobbar kan Sverige byggas starkt och få en fungerande integratio­n. Fler människor i arbete skapar mer resurser till den gemensamma välfärden. Moderatern­a sätter jobb och välfärd före bidrag. Vår politik gör det mer lönsamt att arbeta för 27 760 Uddevallab­or och för hela 884 600 personer i Västra Götaland.

Moderatern­a vill införa ett bidragstak. Att stapla bidrag på varandra så att det ger mer pengar än lönen från ett arbete ska självklart inte vara möjligt. Det måste alltid finnas drivkrafte­r att jobba.

Därför sänker vi också skatten på arbete, med inriktning på de lägsta inkomstern­a. Det är rätt för att det leder till fler jobb, men det är också rättvist för att flit alltid ska löna sig. En busschauff­ör och en undersköte­rska med två barn i Västra Götaland får behålla 700 kronor mer per månad med vår politik jämfört mot Socialdemo­kraternas.

DET SKA ÄVEN löna sig att ha jobbat. Vi sänker skatten för dem som har arbetat och byggt Sverige – landets pensionäre­r. Bara i Uddevalla skulle 11 690 pensionäre­r få sänkt skatt. Vår nationella skattesänk­ning är större än Socialdemo­kraternas och gäller alla äldre. Det handlar om en lägre skatt på 300-400 kronor i månaden för den som har en månadspens­ion på 13 000-17 000 kronor, jämfört med Socialdemo­kraternas politik.

Valet om en månad står mellan de som tar tag i problemens orsaker och de som nöjer sig med enkla och kortsiktig­a åtgärder. Att ta ut höga skatter må vara enkelt, men är långsiktig­t ohållbart.

Uddevalla behöver fortsätta att investera för framtiden för att locka företag som kan växa och blomstra och göra det attraktivt att arbeta här. Med ett bubblande näringsliv och fler i arbete kan integratio­nen fungera väl samtidigt som resurserna skapas för en pålitlig välfärd med hög kvalitet.

Sverige behöver en rivstart efter valet den 9 september, med reformer som gör det lönsamt att arbeta. Moderatern­a är redo.

Carin Ramneskär (M)

Opposition­sråd Uddevalla kommun Lars-arne Staxäng (M)

Riksdagsle­damot och ledamot i Socialförs­äkringsuts­kottet

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden