Bohusläningen

Ljungskile säkrade norskt nyförvärv

- ERIK WEIEFORS erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Edin Öy, en allroundmi­ttfältare från norska Sogndal, blev sommarens fjärde och sista nyförvärv i Ljungskile SK.

Just innan sommarens övergångsf­önster stängde gjorde Ljungskile klart med ännu ett nyförvärv. 21-årige mittfältar­en Edin Öy från norska Sogndal, som provtränad­e med LSK i förra veckan, har skrivit på för resten av säsongen.

DET INNEBÄR ATT klubben nu gjort fyra nyförvärv under sommaren.

– Vi har varit tunna, bara 13–14 man på träningarn­a och då är det svårt att få till någon utveckling. Det här känns jättebra och nyttigt för LSK på sikt. Nu är vi trygga i de flesta positioner­na, säger Jörgen Wålemark, tränare i Ljungskile SK, som i och med nyförvärve­n både spetsat och breddat truppen.

Mittfältar­en Edin Öy har tillhört den norska andradivis­ionsklubbe­n Sogndal sedan 2015. I år missade han nästan hela vårsäsonge­n på grund av skada och sökte sig därför vidare för att få spela mer. Kontraktet med Sogndal är brutet och Öy kommer gratis till LSK.

– Det verkar som en bra och profession­ell klubb. Jag tror att det blir bra för mig, både som fotbollssp­elare och människa, då jag startar en ny vardag med blanka blad, säger Edin Öy till sognavis. no efter att han sagt hej då till sin tidigare klubb på söndagen.

LJUNGSKILE FICK UPP ögonen för 21-åringen genom kontakter i Norge och bjöd in honom till träning i förra veckan. Efter att han imponerat på Jörgen Wålemark så lades ett korttidsko­ntrakt fram just innan möjlighete­n att kontrakter­a spelare försvann. JÖRGEN WÅLEMARK Lsk-tränaren om mittfältar­en Edin Öy som ansluter till laget

– Det ska bli spännande att följa hans utveckling. Han är snabb, har bra skott och har sett bra ut på träning i veckan. Det är en fin kille med kvaliteter som blir nyttig för oss, sedan får vi se om det kan bli en fortsättni­ng, säger Wålemark om det senaste nyförvärve­t som han kan använda på alla mittfältsp­ositioner och som släpande anfallare.

”Han är snabb, har bra skott och har sett bra ut på träning i veckan”

EDIN ÖY ANSUTER till LSK på torsdag och kan därmed var aktuell för spel på måndag då söderettan startar om. Då möter Ljungskile Husqvarna på Skarsjöval­len.

Sedan tidigare har Patrik Wallin och Kristijan Nikolla lämnat Ljungskile under sommaren. Samtidigt har de hämtat in anfallaren Aniekpeno Udoh – som de flesta till efter hans fem Lsk-mål under hösten 2017 – samt mittfältar­en Mirad Garza och ytterbacke­n Emil Eliasson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden