Mitt i Botkyrka

Farligt med trängseln på perrongen

- Inger Bergman

SL:s planer är att en del pendeltåg i rusningstr­afik ej skall stanna i Stuvsta och Tullinge men däremot i Rönninge, som har färre resenärer än Tullinge.

Tullinge stations vänthall är extremt liten, så där kan inte många personer vänta utan de flesta måste stå på perrongen. Medan passagerar­na väntar på nästa tåg sveper tåg förbi perrrongen både på väg mot Stockholm och mot Södertälje. Det blir trångt på perrongen och olycksrisk­en ökar drastiskt, speciellt av tryckvågen. Under vintertid med is och halka och många förse- ningar blir det ännu flera som kommer att vistas på perrongen. Alltså ännu trängre och större risk att olyckor inträffar.

Med många personer på perrongen blir det också så att man måste förflytta sig närmare spåret. En farlig situation.

Tullinge har vuxit mycket under senare år och vi är verkligen i behov av att tågen skall fungera och att alla tåg skall stanna i Tullinge. 4 400 personer reser varje dag till och från arbetet. De övriga Tullingebo­rna reser också sporadiskt. Är någon riskanalys gjord i enlighet med väl etablerade metoder, som används inom industrin? Beslut skall tagas i frågan den 15 september.

Anser ej att en tidsvinst per tåg på cirka tre minuter är värd alla dessa olägenhete­r för Tullingebo­rna. Dessutom kommer denna tidsvinst ätas upp av alla förseninga­r, som alltid uppstår pga bristande underhåll.

 ?? FOTO: SARA RINGSTRÖM ?? RISKABELT. Det blir trångt på perrongen och olycksrisk­en ökar drastiskt, speciellt av tryckvågen, varnar Inger Bergman.
FOTO: SARA RINGSTRÖM RISKABELT. Det blir trångt på perrongen och olycksrisk­en ökar drastiskt, speciellt av tryckvågen, varnar Inger Bergman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden