Mitt i Botkyrka

Anton, 17, tog SM-guld i thaiboxnin­g

För två år sedan gick han på thaiboxnin­gsträning på Tullinge Muay Thai för första gången. I helgen tog Anton Sjöqvist, 17, guld på junior-SM för klubben. – Nu har jag VM i sikte.

- Anna Sjögren

Förra året tog han hem silvermeda­ljen på junior-SM, i år stod han som vinnare efter att ha tagit sin motståndar­e på ”referee stop contest”, teknisk knock out, i första ronden.

– Jag har inte vant mig riktigt, det känns inte helt sant. Men det känns bra, det gör det. Guld var ju det enda jag kom till SM för, säger Anton Sjöqvist, 17, som bara behövde gå en enda match, då de bara var två i viktklasse­n 75 kilo.

Och nu kan han bli uttagen till landslaget för att represente­ra Sverige i junior- VM i Thailand.

Anton Sjöqvist började träna thaiboxnin­g för två år sedan efter att hans pappa tröttnat på att han bara låg hemma och latade sig. En kompis drog med honom till thaiboxnin­gen i Tullinge.

Men hans första möte med sporten var inte kärlek.

– Jag spydde på mattan efter halva passet för att det var så hårt. Jag sprang mot toaletten men nån var där så jag hann inte in. Det var verkligen asjobbigt. Jag fortsatte för att jag skämdes och inte bara ville dra efter att jag spytt på träningen. Men gången efter fastnade jag, berättar Anton.

Jag har inte vant mig riktigt, det känns inte helt sant.

Varför fastnade du för thaiboxnin­gen?

– Man är själv i ringen, men utöver det så är det en stark gemenskap och hård träning tillsamman­s med de andra i klubben.

Är din pappa nöjd nu?

– Ja det är han nog!

Har du något tips till andra som har svårt att komma igång med träningen?

– Det handlar om att hitta rätt sport. Om hård träning och gemenskap är din grej, kom och testa thaiboxnin­g!

 ?? FOTO: BENJAMIN BAYARD ?? INTE PÅ LATSIDAN. Anton Sjöqvist började träna thaiboxnin­g för två år sedan efter att hans pappa tröttnat på att han bara låg hemma och latade sig.
FOTO: BENJAMIN BAYARD INTE PÅ LATSIDAN. Anton Sjöqvist började träna thaiboxnin­g för två år sedan efter att hans pappa tröttnat på att han bara låg hemma och latade sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden