Mitt i Botkyrka

Sverige måste bli det land det en gång var

-

Den 6 juni är svenskarna­s dag. Vi är många som kommer att njuta av nationalda­gen under den härliga sommarvärm­en. Gemenskap och dans är det inget snack om. Den blågula färgen och korset på den svenska flaggan represente­rar mig och mitt nya land.

Jag är glad över att vara född och uppvuxen i detta fantastisk­a och avlånga land. Det land som har den bästa välfärden i världen. Där var och en av oss kan förverklig­a sina drömmar i fred. Där vi alla hjälps åt. Det är något vi alla måste ta vara på.

Orolighete­r i världen ledde till att hundra tusentals människor sökte sig just till Sverige. Då är det också mest lämpligt att de anpassar sig till sitt nya hemland. Alla ska värdesätta svenska värderinga­r samt normer och inte tvärtom. Människorn­a som störs av svenska flaggan eller traditione­rna, bör tänka på om de överhuvudt­aget bor i rätt land. Sverige ska inte rätta sig efter nyanländas traditione­r.

I detta land måste man i första hand värna om sina egna medborgare och fokusera på de utmaningar som finns i samhället. Det är inte rimligt att Sverige tar emot hundra tusentals flyktingar på så kort tid. Hur ska man kunna erbjuda ett bra liv för de människor som söker sig hit, om väldigt få har möjlighet att få ett jobb och en bostad. Vi får inte ha en migrations­politik som hotar svensk välfärd. Sverige kan inte själv rädda hela världen. Det krävs ett globalt samarbete för att göra det.

Sverige måste åter bli det land den en gång varit. Säkert och tryggt. Där människor kunde sova med olåsta dörrar. Där rädsla inte präglade vardagen. Landet vars skolor och sjukvård världen en gång såg upp till. Idag har vi fått sämre skolor, utanförska­p och segregatio­n i Sverige. Det måste vi ändra på. Det krävs att vi alla tar vårt ansvar.

Det är inte fel eller rasistiskt att försvara svensk värdegrund, utan det är att vara svensk.

 ??  ?? Aday Bethkinne, Norsborgsb­o, kommun- och riksdagska­ndidat för Kristdemok­raterna
Aday Bethkinne, Norsborgsb­o, kommun- och riksdagska­ndidat för Kristdemok­raterna
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden