Mitt i Botkyrka

Ali vinner pris för sitt mod

-

Jag vill inte att någon ska behandlas illa eller behöva vara orolig och rädd.

… Ali Zardadi, Vårbybo som har skrivit boken ”Ängeln och Sparven”. Du en av årets Ungt kurage-vinnare. Vad betyder det här för dig?

– Det betyder väldigt mycket! Det känns bra att bli uppmärksam­mad för det jag kämpar och står upp för.

Vad är civilkurag­e för dig?

– Det är att hjälpa andra att höja sin röst. Att våga stå upp för andra även om man möts av motgångar. Det finns alltid personer som hotar och hatar, men man ska inte bry sig om dem. Man ska inte vara rädd.

Varför fick du priset?

– För att jag ger ensamkomma­nde en röst. De är en utsatt grupp, där många får avslag och riskerar att skickas tillbaka. Jag agerar för dem och kämpar för allas lika värde. Jag vill inte att någon ska behandlas illa eller behöva vara orolig och rädd.

Trodde du att du skulle vinna?

– Nej, det var helt oväntat. Förra året var jag med på prisutdeln­ingen, eftersom en av mina vänner fick priset. Men jag hade inte trott att jag skulle få det här årets pris. Det var en glad överraskni­ng!

Vad blir ditt nästa steg?

– När jag växte upp sa min mamma att man ska kämpa för att alla i sin familj ska må bra. Det är precis det jag gör. Mina vänner är som mina bröder och systrar. Nu har jag fått mer kraft och energi att fortsätta kämpa. Men att jag har vunnit det här priset betyder inte att jag är i mål. Jag känner fortfarand­e många som mår dåligt och inte vet om de får stanna kvar i Sverige. Mitt mål är att alla ska få stanna. Först då är jag klar.

 ??  ?? BRYTER TYSTNADEN. Ali Zardadi.
BRYTER TYSTNADEN. Ali Zardadi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden