Mitt i Botkyrka

Fotbollsfe­st för stora och små på torget i Alby

- Emilia Lindholm Fjeld

Nu drar fotbolls-VM igång. I Alby kommer stämningen att vara på topp! Det blir fotboll på storbilds skärm, livekommen­tatorer och f if a spel .” Vi vill skapa en riktig VM-känsla”, säger William Shahoud, en av initiativt­agarna.

Det kommer bli riktigt häftigt för barnen att spela Fifa på en så stor skärm, med publiken bakom sig.

Nu är det klart: fotbollsfe­sten kommer till Alby torg! Bredvid torgets scen ska en 17 kvadratmet­er stor skärm hissas upp. Där kommer Sveriges alla gruppspels­matcher, såväl som slutspelsm­atcherna, att visas.

På scenen ska det byggas en mini- studio, där kommentato­rerna s ka s i t t a. – Vi vill skapa en riktig VMkänsla, säger William Shahoud, en av initiativt­agarna. Det kommer även bjudas på ansiktsmål­ning, idrottande och Fifaspel.

– Det kommer bli riktigt häftigt för barnen att spela Fifa på en så stor skärm, med publiken bakom sig, tror han. William Shahoud förklarar att tanken är att göra fotbolls-VM mer tillgängli­gt för alla.

– Kanalerna är inte som förut, de är inte fria för alla. Många träffar sina vänner på en restaurang för att titta, men där måste man ju betala för att äta. Här kommer det vara gratis, berättar William Shahoud.

Det enda som kan stoppa dem nu är vädret.

– Skärmen kommer inte drabbas om det regnar, men vi kanske måste fundera på att dela ut paraplyer då, skrattar han.

 ??  ??
 ??  ?? FESTFIXARE. William Shahoud välkomnar alla till Alby torg.
FESTFIXARE. William Shahoud välkomnar alla till Alby torg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden