Mitt i Botkyrka

De sa ja i berg- och- dalbanan

- Dilshan Fernando

Kyrkorna var fullbokade med bara månader kvar till 25-årsdagen. Då fick det bli ett snabbare bröllop för Tobias och Susanne – Tullingepa­ret gifte sig i 90 kilometer i timmen på berg-och dalbanan i Gröna Lund.

Paret Tobias och Susanne från Tullinge har sin 25-årsdag som par i sommar och under våren bubblade det upp tankar om att gifta sig.

Men när kyrkorna var fullbokade började Tobias Lundqvist att googla efter andra möjlighete­r. Han hit- tade en tävling som nöjesparke­n Gröna Lund lagt ut. Vinnande paret skulle få gifta sig i berg- och dalbanan Jetline.

– När han berättade att han anmält oss började han med att säga att han gjort något dumt. Mitt svar var ja, det där var ju ganska korkat. Men jag tänkte att vi kommer ändå inte vinna, säger Susanne Lundqvist.

Träffades på tivolit

I april fick dock paret, som faktiskt träffades första gången på tivolit, veta att de vunnit Gröna Lunds tävling. Ett beslut behövde fattas. Skulle de verkligen gifta sig i en berg- och dalbana 30 meter upp i luften?

–Vi hade ändå inte tänkt ha ett stort bröllop. Vi kom fram till att, äsch vi lever bara en gång, vi kör, säger Susanne Lundqvist.

Paret blev historiska som de första någonsin att gifta sig i Jetline.

Vad tyckte vänner och familj om er speciella vigsel?

– Alla tyckte det var kul. Lite knäppt och knasigt kanske, lite som hur jag och Tobbe är, säger Susanne Lundqvist.

 ?? FOTO: LAVETTE FILM /GRÖNA LUND ?? PIRR I MAGEN. Vagnen med paret och tolv bröllopsgä­ster stannade vid toppen av åket där vigseln ägde rum, innan brudparet åkte vidare som nygifta.
FOTO: LAVETTE FILM /GRÖNA LUND PIRR I MAGEN. Vagnen med paret och tolv bröllopsgä­ster stannade vid toppen av åket där vigseln ägde rum, innan brudparet åkte vidare som nygifta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden