Mitt i Botkyrka

Vem har satt upp mystiska skyltarna på Albyberget?

-

Du är bäst. Kärlek. Tack. På Albyberget har gatuskylta­r med ovanliga budskap börjat dyka upp. – En så liten idé, men den ger så mycket positivt, säger Albybon Abdigani Abdi.

I början av oktober upptäckte Abdigani Abdi skyltarna längs promenaden mellan Rådmansbac­ken och Advokatbac­ken. Istället för varningar och förbud stod det mer uppmuntran­de påminnelse­r: ”Du är bäst”, ”Kärlek”, ”Tack” och ”Du är här”.

– Va, vad var det för nice skylt? Jag var tvungen att dubbelkoll­a när jag såg den första! Någon har verkligen lyckats när den får en att le av bara en skylt, säger Abdigani Abdi.

Som nyinflytta­d på Albyberget har skyltarna fått honom att känna sig mer välkommen.

– Tänk, du kanske har haft en skitdag men så ser du skyltarna och mår lite bättre. Det är ofta ens egen inre röst som ställer till det, här kommer det plötsligt in en positiv röst.

”Vem mer än Dogge sprider lööööve i orten?” skrev en följare på Facebook när BotkyrkaDi­rekt efterlyste konstnären i veckan.

”Nån ny kärleksspr­idare inte jag dock men kul”, svarade Dogge och dementerad­e därmed att han ligger bakom initiative­t. Det är inte heller någon kommunal tjänsteman som skojat till det. Det är en del av ett konstproje­kt.

Projektet heter Vardagsrum och är ett samarbete mellan Boverket, Svensk samtidskon­st och D Carnegie & Co Alby. Förutom skyltarna har lyktstolpa­r prytts med lampskärma­r och lysrör satts upp i skogsparti­et på Albyberget.

Albyberget­bon Linnea Johansson berättar att boende och elever på Grindtorps­skolan har bidragit, bland annat genom att peka ut platser som upplevs som otrygga.

Under november bjuds boende in till invigning av konstproje­ktet, enligt D Carnegie Albys Facebooksi­da.

D Carnegie köpte Albyberget av Mitt Alby tidigare i år. Bolaget bytte namn till Hembla AB i veckan.

 ??  ??
 ?? FOTO: ABDIGANI ABDI ?? Anna Sjögren FÅR EN ATT LE. ”Det är så fint när man ser dem, man börjar bara le”, säger Abdigani Abdi.
FOTO: ABDIGANI ABDI Anna Sjögren FÅR EN ATT LE. ”Det är så fint när man ser dem, man börjar bara le”, säger Abdigani Abdi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden