Mitt i Botkyrka

Tvära kast i politiken skadar förtroende­t

- ANNA SJÖGREN Reporter Prata med mig! anna.sjogren@ direktpres­s.se

’’ Det känns som att politikern­a tappat hoppet om oss unga i orten.” De sorgliga orden kommer från 17-årige Norsborgsb­on Chabban Haddo. Han berättar hur han tog emot beskedet att mötesplats­en för unga vuxna i Hallunda-Norsborg läggs ner innan den ens hunnit öppna på riktigt.

För två år sedan gick Socialdemo­kraterna, det största partiet i dåvarande rödgröna majoritete­n, stolt ut med att de skulle öppna två nya mötesplats­er i Storvreten och Hallunda-Norsborg, utöver dem i Fittja och Alby. Nu tycker man att ”tiden sprungit ifrån dem”.

Man måste våga ompröva beslut när man har nya fakta, menar Ebba Östlin (S). Och visst är det så. Men varför utvärderad­e man inte de befintliga mötesplats­erna innan man beslutade att öppna två nya?

Nu har en projektled­are jobbat med uppstarten av de nya mötesplats­erna i 16 månader. Ny personal har anställts och ungdomar har engagerats i planering och bygge. Det är både skattepeng­ar och hopp som kastas i papperskor­gen.

Oavsett vad som ligger bakom S helomvändn­ing – de styrande politikern­a får nu en tuff uppgift att förklara beslutet för ungdomarna och bygga upp ett förtroende som redan innan var rätt lågt.

Läs mer om beslutet och reaktioner­na på nästa uppslag.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden